Hopa'da gençler çay kotasına isyan etti

Hopa'da gençler çay kotasına isyan etti
Rize’deki eylemin ardından Artvin Hopa’da bir araya gelen çay üreticileri ‘Çayda kontenjan’ uygulamasına karşı ÇAYKUR’a yürüdü. Polisin müdahalesi sonrası çok sayıda kişi gözaltına alındı. İsyan eden bir genç ise "Biz AKP gençlik kollarına yalvarmayacağız. Bizler çay toplayacağız” dedi.

Biz AKP gençlik kollarına yalvarmayacağız

TELE 1’de yer alan habere göre, Rize’deki eylem sonrası Artvin’de toplanan çay üreticilerinin ÇAYKUR’a yürümek istemesine polis izin vermedi.

Hopa’da düzenlenen eylemde çay üreticileri gözaltına alındı, Hopalı gençler isyan etti. SOL Parti Genel Başkanı Alper Taş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alınan vatandaşların serbest bırakılması çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“Çay sektöründe kota ve kontenjan uygulamalarına karşı sesler yükseliyor. Bugün Rize Çay-Kur önünde, Fındıklı’da ve Hopa’da üç ayrı gösteri oldu. Hopa’daki gösteri çok sayıda gözaltına rağmen sürüyor. Gözaltındakiler serbest bırakılmalı, üreticilerin talepleri karşılanmalıdır.”

İsyan eden bir genç şunları söyledi:

“Çay topluyoruz da satabiliyor muyuz? Satamıyoruz. İşimiz ne? Çay toplamak. Biz AKP gençlik kollarına yalvarmayacağız. Bizler çay toplayacağız”

İlgili Haberler