Çekya korona virüste yeniden alarma geçti. Karantina uzatıldı

Çekya korona virüste yeniden alarma geçti. Karantina uzatıldı
Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında Çekya’da, kısmi karantina uygulanması kararı alındı. Bu önlemler kapsamında başta okullar olmak üzere, kafe, bar ve restoranların 3 hafta süresince kapatılmasına karar verdi.

AA'da yer alan habere göre Çekya, korona virüs vakalarının artması nedeniyle yeni önlemler aldı.

Ülkede günlük vaka sayısının 8 bini üzerine çıkmasının ardından harekete geçen hükümet başta okullar olmak üzere, kafe, bar ve restoranların 3 hafta süresince kapatılmasına karar verdi.

KAMUYA AÇIK YERLERDE ALKOL YASAK

Çarşambadan itibaren yürürlüğe girecek yeni tedbirler kapsamında, kamuya açık yerlerde alkol tüketimi yasaklandı. Ayrıca kapalı alanlara ek olarak otobüs, tren istasyonu gibi bekleme noktalarında maske kullanma zorunluluğu getirildi.

TOPLU ETKİNLİKLERE EN FAZLA 6 KİŞİ

Gastronomi sektöründeki işletmelerin saat 20.00'a kadar paket servisi yapmalarına izin verilirken, dış ya da iç mekan fark etmeksizin toplu etkinlikler en fazla 6 kişi ile sınırlandırıldı.

SON 24 SAATTE 4 BİN VAKA

Çekya Başbakanı Andrej Babis, basına yaptığı açıklamada, ikinci dalganın görüldüğü İsrail’de ve daha önce İtalya’da olanların ülkelerinde yaşanmaması için yeni önlemler almak zorunda kaldıklarını söyledi. Çekya'da son 24 saatte 4 bin 311 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 121 bin 421'e, toplam ölü sayısı ise 1051'e ulaştı.