Cem Özer'e ne oldu? Sağlık durumu nasıl

Cem Özer'e ne oldu? Sağlık durumu nasıl
Başarılı oyuncu ve sunucu Cem Özer sette geçirdiği bir kaza sonucu hastaneye kaldırılmış fakat durumu ciddileşince yoğun bakıma alınmıştı. Peki Cem Özer'e ne oldu? Hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl? İşte detaylar.

Cem Özer'e ne oldu? Sağlık durumu nasıl

Ünlü oyuncu, sunucu ve yazar Cem Özer geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar'daki film çekimleri sırasında sette kaza geçirip ayağını kırmıştı. Daha sonra tedavisi için İstanbul'a getirilen Cem Özer sağlık durumu kötüleşmesi nedeniyle yoğun bakıma alındı. Peki Cem Özer'e ne oldu? Son sağlık durumu nasıl? Özer'in arkadaşları sağlık durumuyla ilgili yüzleri güldürecek bir açıklama yaptı.

Nurgül Yeşilçay'ın eski eşi Cem Özer yoğun bakıma alındı. Peki Cem Özer'e ne oldu? Sağlık durumu hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik. İstanbul Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi gören Cem Özer'in sağlık durumuyla ilgili açıklamayı bugün doktoru verdi.

Dr. Okan Özçeker Cem Özer ile ilgili olarak, "12 gün önce sağ ayak bileğindeki kırık nedeniyle ameliyat edilmiş olan Sanatçı Cem Özer, 22.10.2018'de yara iyileşmesini görmekte olduğu Hiperbarik Oksijen Tedavisinin 5. seansı sonunda diğer hastaların çıkışından hemen sonra kabinden çıkmak üzereyken, İdiyopatik Epileptik Atak (sara nöbeti) geçirmeye başlamış ve şuuru kapanmıştır.

Anında yapılan müdahale ve MR, BT ve diğer tetkikleri sonucu akciğerde bül rüptürüne bağlı pnömotoraks sonucu gelişen hava embolisi şüphesiyle Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınmış, bir süre uyutularak yakından takip ve tedavi edilmesi planlanmıştır." şeklinde bir açıklamada bulundu.

ozer.jpeg

CEM ÖZER'DEN İYİ HABER GELDİ

Dostlarının iyi dilekler ve dualar gönderdiği Cem Özer cephesinden sevindiren haberler geldi.

Sözcü'ye konuşan Cem Özer'in arkadaşı Umut Oğuz oyuncu ile ilgili şu sevindirici açıklamayı yaptı:
''Çevresindeki olaylara tepki vermeye başladı, doktorları tarafından bir süre daha uyutulmaya devam edecek. Sevindirici olan ise, derin uyku durumu sona erdi. Hatta herhangi bir aksilik taktirde doktorlar Cem'in, kızını ve eşi Pınar'ı da görebileceğini söyledi. Cem Özer'in sağlığına kavuşması için dualarınızı eksik etmeyin.''
 

EPİLEPTİK ATAK (SARA NÖBETİ) NEDİR?
Beynin, belirli bir bölgesinde anormal elektriksel boşalım ortaya çıkması sonucu epilepsi nöbeti gerçekleşir. Epilepsinin tipine göre beynin anormal elektriksel boşalımı bir bölgeye sınırlı kalabilir veya daha uzak alanlara yayılabilir. Bu anormal elektrik boşalımlarının sınırlı kalmasına veya yayılım hızına ve yayıldıkları bölgelere göre çok farklı tiplerde belirtilere neden olmaktadır. Bu gün için yaklaşık 25’den fazla farklı tiplerde nöbet türü ile 100’ün üzerinde farklı epilepsi sendromu tanımlanmıştır.

Epilepsi Nöbet Tipleri
Hastalık genel olarak, sadece bilinç kaybı, kasılma, ağızdan köpük gelmesi şeklinde gerçekleşen nöbetler olarak biliniyor. Oysaki, pek çok farklı belirtiyle de ortaya çıkabiliyor; kişinin bir anda dona kalması, boş bakması, cevapsızlık ile karakterize ataklar, bazen ağızda yalanma yutkunma çiğneme hareketleri, ani başlayıp ani sonlanan anormal kol, bacak hareketleri, garip sesler çıkartma gibi kolayca fark edilen davranış anormallikleri ya da etraftaki kişilerin duymadığı ses veya koku duyma hali, mide bulantısı hissi, gözü açık rüya görme hissi, gibi sadece hastanın hissettiği duyumsamalar şeklinde dışarıdan hiçbir anormalliğin fark edilmediği gelip geçici hisler şeklinde de olabiliyor.

Epilepsi Nöbetleri, anormal elektriksel aktivitenin yayılım şekline göre genellikle, parsiyel  (fokal) ve jenaralize olmak üzere iki ana gruba ayrılmaktadır. Klinik belirtiler bu aktivitenin yayılım hızı ve lokalizasyonuna göre farklılıklar gösterir.

Parsiyel Nöbetler’de anormal elektriksel aktivite, beynin sınırlı bir alanında başlarlar, o bölgede kalabileceği gibi elektriksel boşalımın kuvvetine ve yayılım hızına bağlı olarak komşu alanlara veya daha uzak alanlara da yayılabilir bu tip nöbetlerde beynin tamamı eş zamanlı olarak etkilenmez.

Jeneralize Nöbetler’de elektriksel aktivite ya başlangıçtan itibaren eş zamanlı olarak tüm beyin bölgelerini etkiler ya da parsiyel nöbetlerde olduğu gibi sınırlı bir alandan başlayıp beynin diğer tüm alanlarına yayılması ile jeneralize hale gelir (ki bu tip nöbetler sekonder jeneralize nöbetler olarak adlandırılır). 

Epilepsi Nöbeti Ne Zaman Gerçekleşir?
Ataklar hiçbir neden yokken ortaya çıkabileceği gibi, açlık, ateşli hastalıklar, birlikte kullanılan diğer ilaçlar, uyku sırasında veya bazı hastalarda da uykusuz kalmakla ortaya çıkabilmektedir (hem uykunun kendisi hem de uykusuzluk atakları tetikleyebilmektedir). 

Epilepsi Nöbeti Gözlendiğinde Ne Yapılmalı?
Hasta epilepsi nöbeti geçirdiği sürece, hastaya hiçbir şekilde müdahale edilmemelidir. Hastanın ağzını açmak için dişlerinin arasına parmak, kaşık sokmaya çalışmak veya kasılmalara engel olmak için tutmak bastırmak ile hastaya zarar verebilir.

Normal şartlar altında atak kendiliğinden maksimum 1-2 dk içinde sonlanır. Eğer epileptik atak bu sürede sonlanmıyorsa hasta mutlaka hastaneye götürülmelidir. Hasta epilepsi nöbeti geçirdiği sırada sadece çevre faktörlerin ona zarar vermesini engellemek adına önlem almak gerekebilir.

-Hastanın nöbet geçirdiği sırada düşme ve kasılma gibi durumlarda etrafta hastaya zarar verebilecek keskin bir obje veya sert bir cisim varsa hasta o tehlikeden uzaklaştırılmalıdır.
-Kriz anında hastanın boğazını sıkan, sıkı bağlanmış kravat, eşarp gibi giysiler hastanın rahat nefes alabilmesi için gevşetilmelidir.
-Hastaya soğan, kolonya vb koklatmanın epilepsi nöbetlerinde tedavi edici hiçbir anlamı yoktur.
-Nöbet geçiren bir hastanın yakınları ya da çevresindeki insanlar tarafından kol ve bacaklarının tutulması, bastırarak kontrol altına alınmaya çalışılması omuz çıkığı oluşması gibi ortopedik sorunlara sebebiyet verebilir. 
-Hasta kasılırken ağzını açmaya çalışmak; çene çıkığı, dişlerini kırma, açmaya çalışan kişinin parmaklarının hasta tarafından ısırılması, kanamaya sebep olma gibi pek çok olumsuzluklara sebebiyet verebilir.
-Kişi kendine geldikten sonra yorgunluk hissedebilir, geçici olarak bilinç kaybı, sersemlik durumu söz konusu olabilir. Bu yüzden hasta bir süre dinlendirilmelidir.

cemozer.jpg

NURGÜL YEŞİLÇAY CEM ÖZER İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay oğlu Osman Nejat Özer'in babası olan Cem Özer'in yoğun bakıma alındıktan sonra sosyal medya hesabından, " Cem yoğun bakımda evet! Ben sapasağlam çıkacağına inanıyorum çocuğumun babasının! Lütfen dualarınızı eksik etmeyin lütfen" şeklinde bir mesaj yayınladı. 

Nurgül Yeşilçay ile Cem Özer 2004 yılında dünya evine girmiş ve bu evlilikten Osman Nejat Özer adında bir oğulları olmuştu. Çift 2010 yılında boşandı.

İlgili Haberler