Cemal Kaşıkçı, ölmeden önce Salman’ın kardeşi ile görüştü

Cemal Kaşıkçı, ölmeden önce Salman’ın kardeşi ile görüştü
Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın ölümümden önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman’ın kardeşi ile görüştüğü ortaya çıktı. ABD’de gerçekleşen görüşme, Suudi makamları tarafından teyit edildi.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Amerika Birleşik Devletleri'nde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın kardeşi Prens Halid bin Salman'la görüştüğü ortaya çıktı.

Üç kişi tarafından 2017 yılı sonu-2018 başlarında gerçekleştiği ifade edilen görüşme, Kaşıkçı'nın Washington'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne yaptığı rutin ziyaret sırasında, elçiliğin üst katında bulunan Prens'in çağrısıyla gerçekleşti.

Suudi Arabistan Büyülelçiliği'nin de teyit ettiği görüşme yaklaşık yarım saat sürdü ancak Suudi muhalif gazeteci ile Prens'in görüşmesine dair detaylar bilinmiyor.

Kaşıkçı'nın bir arkadaşı, Suudi gazetecinin Veliaht Prens Muhammed'in 30 yaşındaki kardeşi Halid Bin Salman'la görüşmesi hakkında "Hoş bir sohbet oldu, Prens oldukça kibardı" dediğini aktardı.

Görüşmeyi hakkında bilgi veren her üç kişi de Prens Halid Bin Salman'ın, Kraliyet Mahkemesi üst düzey danışmanı Abdullah El Kahtani ile beraber bir yıl boyunca Cemal Kaşıkçı'yı ülkesine geri dönmeye ikna etmek için temasa geçtiğini ve eleştirel yazılar yazmasına rağmen ülkesine dönmesi halinde iyi karşılanacağı konusunda muhalif gazeteciye telkinlerde bulunduğunu ifade etti.

Kaşıkçı'nın iki arkadaşı, El Kahtani'nin Suudi gazeteciye Kraliyet Mahkemesi'nde veya Suudi bir düşünce kuruluşunda üst düzey görev teklifinde bulunduğunu da söylediler.

İlgili Haberler