Cennet Mağarası'na asansör yapılmasına yöre halkından tepki: Asansörle cennete mi gidilir

Cennet Mağarası'na asansör yapılmasına yöre halkından tepki: Asansörle cennete mi gidilir
Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet ve Cehennem Mağaraları için 10 milyon Türk Lirası harcanarak asansör yapıldığı iddia edildi.

Cennet ve Cehennem Çökükleri veya Cennet ve Cehennem Mağaraları isimleriyle bilinen Mersin, Silifke - Narlıkuyu yakınlarında bulunan, doğal yollarla oluşmuş, tarihi ve turistik mağaraya inmek için 10 milyon Türk Lirası maliyetinde asansör yapıldığı belirtildi.

Yöre halkının yanı sıra sosyal medyada da birçok kullanıcı, bölgeye merdivenle inilmesi gerektiği, asansör yaparak mağaranın anlamının bozulduğu ve doğaya müdahale edildiği yönünde yorumlar yaptılar.

eadjnjfwoaamywo.jpgeadgfavxsaaf3em.jpg

Sosyal medyadaki tepkiler arasında Sunucu Güven İslamoğlu da yer aldı. İslamoğlu, söz konusu görüntüyü 'Bu da oldu!' diyerek paylaştı.

İslamoğlu, "Bu da oldu. Mersin'in Cennet mağarasına asansör diktiler. Asansör, seyir terası başka projeniz yok mu? O merdivenleri inmeden mağaranın bir anlamı yok. Tüm doğallık gizem yok olmuş. Mağarayı pimapen ile kapatın bir de kafe yapın tam olsun" dedi.

sdfgh.png

TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI

Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem obrukları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Yetkililer, yıllık ortalama 60-70 bin kişinin ziyaret ettiği obruklarda yapımına başlanan düzenlemeler bittikten sonra 150 ile 200 bin kişinin gelmesi beklendiği ifade etmişti.