'Cennet'ten arazi verilen Mehmet Cengiz'e açık mektup: Bodrumlular ayaklandı

'Cennet'ten arazi verilen Mehmet Cengiz'e açık mektup: Bodrumlular ayaklandı
İktidara yakınlığı ile bilinen ve aldığı ihaleler ile sık sık gündem olan Mehmet Cengiz’in Cennet Koyu’na yapmak istediği proje tepki çekti. Yöre halkı Cengiz'e bir mektup göndererek, "Millete rağmen yağma planınızı hayata geçiremezsiniz. Çünkü izin vermiyoruz" dedi.

AKP iktidarında aldığı ihalelerle sık sık gündeme gelen ve kamuoyunda "gözde beşli" olarak anılan isimlerden Mehmet Cengiz’in Muğla Bodrum’da yapmak istediği projeye yöre halkı isyan etti.

Gölköy’de bulunan Cennet Koyu’nda Hazine arazisine Cengiz tarafından yapılması planlanan turistik tesis, rezidans, villa ve marina projesine karşı çıkan vatandaşlar, Mehmet Cengiz''e bir mektup yazdılar.

Mehmet Cengiz’e gönderdikleri mektupta “Bodrum halkı seni istemiyor. İstenmeyen adam ilan edildin” ifadelerini kullanan Bodrum Yurttaş İnisiyatifi üyeleri, projeden vazgeçmesini istedi.

PTT önünde “Cennet Koyumuzda yağmacı istemiyoruz” yazılı pankart açarak eylem yapan çevreciler adına konuşan Ayhan Karahan, "Cennet Koyumuzu, Mehmet Cengiz’e tahsis etmeye kalktılar. Ortada Danıştay’ın iki kez iptal ettiği bir proje var. Yargı kararı tanınmıyor. Süreç istinafta devam ediyor. Sabah-akşam tarihten, kültür değerlerinden söz edenlerin; SİT alanı üzerindeki bu vicdansızlığı, aynı zamanda samimiyet testidir. Cennet Koyu’nun cehenneme dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karahan, Bodrum bölgesinin hukuksuzca talan edildiğini belirterek “Cennet Koyu’na dökülmek istenen rant mayası tutmayacak. Ankara’nın yanlış hesabı, yine Bodrum’dan geri dönecektir” dedi.

Bodrumluların, Mehmet Cengiz’e gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Mehmet Cengiz, Cennet Koyumuzu, cehenneme dönüştürme planının öznesi olmanızdan dolayı sizi, ‘Bodrum’da istenmeyen adam’ ilan ediyoruz. Millete rağmen yağma planınızı hayata geçiremezsiniz. Çünkü izin vermiyoruz. Bu hukuka, akla ve vicdana aykırı kirli plandan çekilmenizi öneriyoruz. Mehmet Cengiz; Bodrum, (imar, özelleştirme, SİT karakterini değiştirme) Ali Cengiz oyunları noktasında oldukça antrenmanlıdır.”

"CENNET KOYDA 700 DÖNÜM ARAZİ VERİLDİ"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konacık eski belediye başkanı Mehmet Tosun, Cennet Koyu’nda Cengiz Holding’e 700 dönüm arazi verildiğini ve imar sorununun “Ankara’dan çözüldüğünü” duyurmuştu.

İlgili Haberler