Duyanların dudaklarını uçuklatan maaşlar. İşte üst düzey CEO'ların aylık masrafları

Duyanların dudaklarını uçuklatan maaşlar. İşte üst düzey CEO'ların aylık masrafları
Fortune'da yayınlanan şirketlerin CEO'larının ne kadar kazandığına dair bir rapor hazırladığı raporda zirve Tesla şirketiyle Elon Musk'a ait. Elon Musk ayda 23.5 milyar dolarla diğer CEO'lara faek atıyor.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Fortune, dünyanın en büyük şirketlerindeki CEO’ların ne kadar kazandığına dair bir rapor yayınladı. Rapora göre Elon Musk,  23,5 milyar dolar ile açık ara liderlik koltuğunda oturuyor. Bu büyük farkın oluşmasında birden çok CEO’luk görevinin de etkisi bulunuyor. Ardından ikinci olarak da Apple’ın ünlü CEO’su Tim Cook yer alıyor.

SpaceX  ve Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Musk, özellikle son dönemde önemli bir karakter oldu. Twitter’ı satın alma girişimiyle de adından söz ettiren Musk, diğer yandan dünyanın en zengin insanı olarak göze çarpıyor. Musk 23,5 milyar dolar ile listenin ilk sırasında.

Fortune tarafından hazırlanan listede ikinci sırada ise dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında gösterilen Apple’ın CEO’su Tim Cook yer alıyor. Yıllık 770.5 milyon dolarlık maaşıyla göze çarpan ünlü isim, ek olarak şirketten 1,7 milyar dolar değerinde bir hisseye sahip. Oluşan liste tam olarak şu şekilde;

Elon Musk, Tesla: 23,5 milyar dolar

Tim Cook, Apple: 770.5 milyon dolar

Jensen Huang, NVIDIA, 561 milyon dolar

Reed Hastings, Netflix: 453,5 milyon dolar

Leonard Schleifer, Regeneron Pharmaceuticals: 452.9 milyon dolar

Marc Benioff, Salesforce: 439,4 milyon dolar

Satya Nadella, Microsoft: 309,4 milyon dolar

Robert A. Kotick, Activision Blizzard: 296,7 milyon dolar

Hock E. Tan, Broadcom: 288 milyon dolar

Safra A. Catz, Oracle: 239,5 milyon dolar

İlgili Haberler