"Cezaevlerine de dolma garantisi mi verilecek?

"Cezaevlerine de dolma garantisi mi verilecek?
Saadet partisi Lideri Karamollaoğlu, 48 yeni cezaevi yapımını "İnşaat ihalesinin verileceği firmaya cezaevlerinin dolma garantisi verilecek mi?" sözleriyle eleştirdi.

Adalet Bakanlığının 2021 yılına kadar 48 yeni cezaevi yapımının planlamasına Saadet Partisi Genel Temel Karamollaoğlu tepki gösterdi. 

Yap-İşlet-Devret sistemiyle yapılan ve araç geçiş garantisi verilen köprü ve otoyolları hatırlatan Karamollaoğlu, "Cezaevleri içinde doldurma garantisi verilecek mi?" diye sordu.

Twitter hesabından tepkisini dile getiren SP Lideri, şu ifadeleri kullandı:

"2021 yılına kadar 9 Milyar lira harcanarak 41 yeni cezaevi yapılacakmış. Merak ediyorum, inşaat ihalesinin verileceği firmaya cezaevlerinin dolma garantisi verilecek mi? Şimdi biz bunu dedik ama korkuyorum, biz böyle dedik diye bu seferde cezaevlerini doldurmaya kalkarlar!"

MALİYETİ 9 MİLYARI AŞACAK

Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2021 yılına kadar yapılması planlanan 48 cezaevinin toplam büyüklüğü 6 milyon metrekare olacak. Maliyeti ise 9 milyar lirayı aşacak olan cezaevlerinin tamamlanmasıyla toplam kapasitenin 500 bine ulaşması bekleniyor.