CHP: “AA Ankara'da yalan söylüyor!”

CHP: “AA Ankara'da yalan söylüyor!”
CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek AA'nın "Ankara'da 11 ilçede yeniden sayım yapılıyor" haberine tepki göstererek, "Ankara'nın 11 ilçesinde sayım yapılıyor haberi yalandır!" ifadelerini kullandı.

Başkentte 31 Mart seçimlerini AKP kaybederken, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kazandı.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Anadolu Ajansı'nın (AA) Ankara'nın 11 ilçesinde oyların yeniden sayıldığı iddiasının yer aldığı haberini yalanladı. Erkek, "AA yine bildiğimiz gibi, yine görev başında! Ankara'nın 11 ilçesinde sayım yapılıyor haberi yalandır! Bu ilçelerin önemli bir kısmında zaten sayım yapıldı ve bitti. Yeni bir haber gibi sunulma nedeni nedir? Mazbatamızı Verin" dedi.

AA'nın haberi şu şekildeydi:

"AK Parti'nin itirazıyla Ankara'nın 11 ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

AK Parti tarafından verilen itiraz dilekçesi Polatlı, Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala, Çankaya ve Çamlıdere İlçe Seçim Kurullarınca incelendi.

Söz konusu 11 ilçede büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde kullanılan oyların yeniden sayılması kararlaştırıldı."