CHP Adana Milletvekili isyan etti. Sınava giremeyen sağlık çalışanları üvey evlat mı

CHP Adana Milletvekili isyan etti. Sınava giremeyen sağlık çalışanları üvey evlat mı
Nisan ayında ertelenen ve 4 yıl aradan sonra 4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşecek olan ‘Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’ ile alakalı girecek sağlık çalışanlarına Covid-19 engeli çıktı.

ANKA’da yer alan habere göre, Anadolu Üniversitesi ‘Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’na Covid-19 pozitif adayların ve temaslı adayların alınmayacağını bildirdi.

17448-96019.jpg

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

Sınava girecek olan adayların Anadolu Üniversitesi sınav giriş belgesinde, "ateşi 38 dereceden yüksek olanların, Covid-19 pozitif ve temaslı olanların sınava giremeyeceği" uyarısı yapıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, nisan ayında ertelenen sınava pandemi nedeniyle hazırlanamayan sağlık çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi.

"SINAVA GİREMEYECEK OLMALARI HAKSIZLIK"

Bulut ayrıca, “Pandemiyle mücadelede en ön safta olan, canlarını ortaya koyan ve bu ölümcül sınavı başarıyla geçen sağlık emekçileri bitirdikleri okulların unvanlarının bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız, mülakatsız olarak verilmesini isterken adaylar sınav giriş belgesini görünce hayal kırıklığına uğradı. Sınav giriş belgesine ateşi 38 dereceden yüksek olanların, Covid-19 ve temaslı olanların sınava giremeyeceği şeklinde ibare düşüldü. Pandemiyle mücadele ederken virüs kapan, hakları ödenmez denen sağlık emekçilerinin bu sınava giremeyecek olması haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÜVEY EVLAT MI?"

Üniversite sınavına giren Covid-19 pozitif  adayların diğer adaylardan farklı bir salonda sınava alındığını hatırlatan Bulut, “Diğer sınavlara giren adaylar ayrı salon açılarak sınava girdi. Madem bu uygulama yanlıştı neden üniversite sınavında yapıldı? Sağlıkçıların sınavında neden böyle bir önlem alınma ihtiyacı duyuldu? Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıyor. Sağlık çalışanları da ayrı bir salonda sınava girebilir. Sınava giremeyecek olan adaylar bir sonraki sınav için yine yıllarca beklemek zorunda kalacak. Sağlık Bakanlığı bir an önce bu haksızlığı gidermeli, mağduriyete son vermelidir” diyerek sözlerine son verdi.