CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: Klinik araştırma bütçesi otellerde harcanıyor

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: Klinik araştırma bütçesi otellerde harcanıyor
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) 147 personelle 5 yıldızlı otelde düzenlediği eğitim toplantısını TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunan Emir, “TÜSEB, tasarruf genelgesini hiçe sayarak 5 yıldızlı otelde toplantı yapıyor” dedi. Emir, toplantıda sunum yapan Şaban Kızıldağ’ın aynı zamanda AKP’nin Teşkilat Akademisi eğitimlerini verdiğini de dikkat çekerek, “Kızıldağ’a sunum için ne kadar öne

TBMM gündemine taşıdı

Klinik araştırmalar yürütmekle görevli olan TÜSEB’in 10-12 Kasım tarihleri arasında Antalya’da beş yıldızlı bir otelde toplantı düzenlediği ortaya çıktı. 147 personelin katılımının zorunlu tutulduğu programda katılımcılara Kişisel Gelişim Motivasyon, Protokol Kuralları, Resmi Yazışma Kuralları gibi eğitimler verildi. TÜSEB’in çok sayıda eğitim salonu olmasına karşın eğitimin Antalya’da beş yıldızlı bir otelde yapılmış olmasını eleştiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, söz konusu programı TBMM gündemine taşıdı.

Tasarruf genelgesine uyulmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunan Emir, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığının geçtiğimiz aylarda yayınladığı tasarruf genelgelerine uyulmuyor. Genelgede ‘Uluslararası toplantılar ve milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacaktır’ denilmişti. Oysa TÜSEB, bu genelgeyi hiçe sayarak üstelik personelin de katılımını zorunlu tutarak, böyle bir toplantı organize etti. 

Kızıldağ’a sunum için ne kadar ödendi

Protokol kuralları, personele çevrimiçi bir toplantıyla anlatılamaz mıydı? Öte yandan toplantıda sunum yapan Şaban Kızıldağ ise son dönemde AKP’nin programlarında boy gösteriyor. Kızıldağ, bir süredir AKP’nin Teşkilat Akademisi eğitimlerini veren kişi. Kızıldağ’a bu toplantı için ne kadar ödendiği de kamuoyuna açıklanmalıdır.”