CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka İstanbul sözleşmesini ağır sözlerle savundu: Sosyal medya ayağa kalkatı

CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka İstanbul sözleşmesini ağır sözlerle savundu: Sosyal medya ayağa kalkatı
CHP’nin Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız olanların; eşine sevgilisine şiddet uygulayan, tacizci ve tecavüzcü olduğunu savundu. Nazlıaka’nın sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

CHP’li Aylin Nazlıaka’nın İstanbul Sözleşmesi çıkışı sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Nazlıaka’nın İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız olanların “katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler” olduğunu söylemesinin ardından ağır eleştiriye maruz kalan CHP Kadın Kolları Başkanı, Twitter’da da Türkiye gündemine oturdu.

naliacak.jpg

NAZLIAKA NE DEMİŞTİ?

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın örgütleriyle birlikte CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili "Erkekler, İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız değil; eşine, sevgilisine ya da hiç tanımadığı bir kadına şiddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsız." demişti.

Nazlıaka sözlerine şöyle devam etmişti:

"2011 yılında imzalanan ve kadına yönelik şiddete karşı devletin atması gereken adımları temel alan İstanbul Sözleşmesi, bugün tam olarak uygulanıyor olsa idi birçok kız kardeşimiz yaşıyor olacaktı. Birçok kadın evde ekonomik şiddet görmeyecekti; psikolojik şiddete uğrayıp susmayacaktı ve hatta bu yüzden hayatına son vermeyecekti."