CHP-Semih Yalçın tartışması büyüyor

CHP-Semih Yalçın tartışması büyüyor
CHP'li isimler ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın arasında geçen tartışma büyümeye devam ediyor. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yaptığı yazılı açıklama ile Yalçın'a çok sert tepki gösterdi.

CHP’li Bülent Tezcan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

AKP ile MHP arasındaki ittifaka değinen Tezcan, “Sayın Semih Yalçın ‘Lozan hezimettir… Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık… Ben BOP eş başkanıyım’ diyen Erdoğan'ın Sarayına kapıkulu olma siyasetini mazur gösterecek bir sebep bulamamış olacak ki, söz değil sözü söyleyen üzerinden bir çıkış aramış. Cevap neden partinin resmi sözcüsünden değil de ‘mazul’ (azledilmiş/görevden alınmış) Bülent Tezcan'dan geldi diye soruyor. Bir kere, partinin resmi sözcüleri Semih Yalçın'ı cevaba değer bulsalardı tabii ki o düzeyde cevabını verirlerdi) dedi.

MHP’nin sürdürdüğü siyasetin Türkiye'de toplumsal barışı inşa etmenin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ifade eden Tezcan, “Bizi ‘teröristlerin siyasi uzantısının sağladığı desteğin hesabını millete verme yükü’ altına sokmak isterken, Genel Başkanınızın terör örgütü liderinin desteğinden ve HDP'yi terbiye etme girişiminden medet ummasının hesabını nasıl vereceğinizi de merak ediyoruz. Devleti İmralı ile Kandil arasında postacı yapanların Sarayına kapılandıktan sonra size düşen posta hatlarındaki hasarı tamir etmek mi oldu? Türkiye'yi dışarda ve içerde çatışma, kutuplaşma ve terör girdabının içine sokan Saray rejiminin ömrünü bir gün daha uzatma hesabıyla, kendi siyasi ikbal ve istikbalinizi birleştiren kapıkulu siyasetiniz Türkiye'de toplumsal barışı inşa etmenin önündeki en büyük engellerden birini oluşturmaktadır"