CHP, THY’nin 'Yeniçağ' sansürünü Meclis gündemine taşıdı

CHP, THY’nin 'Yeniçağ' sansürünü Meclis gündemine taşıdı
CHP Ankara milletvekili Haluk Koç, Türk Hava Yolları’nın aralarında Yeniçağ gazetesinin de bulunduğu bazı gazetelere uyguladığı sansüre tepki göstererek ‘THY bir kamu ortaklığı, bütün gazeteleri bulundurmak zorundasınız’ dedi.

Türk Hava Yolları uçuşlarında ve havalimanlarında muhalif gazetelere yönelik ambargo uygulamaya devam ediyor. Hükümete yakın olmadığı gerekçesiyle Yeniçağ, Cumhuriyet, Sözcü gibi gazeteler hiçbir şekilde THY'nin yolcularına sunulmuyor.

Muhalefet söz konusu uygulamanın sansürle birlikte, iktidar yanlısı gazetelere ekonomik avantaj sağlamak amacıyla yapıldığını da dile getiriyordu.

Uzun yıllardır süren ve kamuoyunda tartışmalara neden olan bu engellemeye CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç Meclis’te tepki gösterdi.

haluk-koc-chp-001.jpg

‘ÇOK ÇİRKİN BİR OLAY’

TBMM Dışişleri Komisyonu’nun önceki günkü toplantısında söz alan CHP’li Koç, THY’nin uyguladığı bu sansürü gündeme taşıyarak; ‘THY’nin bir kamu ortaklığıdır. Bütün gazeteleri orada belirli bir oranda bulundurmak zorundasınız. Bu çok çirkin bir olay’ dedi.

CHP’li Koç şunları söyledi:

‘THY özel şirket olsa beğenmeyen binmez ama kamu ortaklığıdır. Ya gazeteyi parayla satarsınız ya da yurt dışı hizmetlerinde bedava sunuyorsanız, bütün gazeteleri orada belirli bir oranda bulundurmak zorundasınız. Bu çok çirkin bir olay. Tersinin düşünün; Devir değişir. Sabah gazetesi, Akit Gazetesi, Yenişafak gazetesi asla buraya giremez’ diye bir karar alınır. Böyle bir şey olursa bunu eleştirecek olanların başında yine ben gelirim. Bunu size de söyledim, korkmamamız gerekiyor’