CHP'de kurultay yargıya mı gidiyor?

CHP'de kurultay yargıya mı gidiyor?
CHP'de kurultay için imza verme süresi sona erdi. Genel Merkez'den yapılan bir yazılı açıklamada kurultayın yapılmayacağı bildirildi. Genel Merkez'in açıklamalarına ilk tepki Bolu Milletvekili Özkan'dan geldi. Özkan, "Her türlü seçenek masada" dedi.

CHP Genel Merkezin’den yapılan son dakika açıklamasında muhaliflerin 569 imza topladığı dolayısıyla olağanüstü kurultayın yapılmayacağı açıklandı.

Olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için 623 muhalif delegenin imzasına ihtiyaç duyulmaktaydı.

Gelen Merkezden yapılan açıklamanın ardından Haberürk'e telefonla bağlanan Bolu Milletvekili Tanju Özkan, "Her türlü seçenek masada" diyerek mahkeme kapısını açık bıraktı.

"HER TÜRLÜ SEÇENEK MASADA"

Özkan'ın açıklamaları şöyle:

"Şaşkınlıkla takip ediyorum gelişmeleri. Toplanan 630 imzanın ayrı ayrı hikayesi var. Noter tasdikli imzaları, fotokopi gibi değerlendirdiler. İstifa ettiklerini belirttikleri üyeler, şuan partide hala kayıtlı. Biz soruyoruz, “Aslı gibidir yazan belgeleri’ niye kabul etmiyorsunuz. İmzalarını çekenler kimler? Bu kişiler tehdit mi edildi?

Arkadaşlarla istişare edeceğiz. Yargıya gidip gitmeyeceğimiz konusunda. Her türlü seçenek masada.

MYK değiştireceğiz diyorlar, sürekli MYK değiştirip farklı sonuç almak mümkün değil."

İNCE’NİN ADAY OLMAYACAĞIM SÖZLERİ HAKKINDA

"Her kurultay delegesi kendi iradesiyle imza toplamaya başladı. Yürü önümüzden derlerse ben bu koltuğa talibim demişti. Biz de yürü önümüzden diyerek bu imzaları topladık."

"GENEL MERKEZ SAYIYI 569’A İNDİRMİŞ OLSA BİLE"

Konuya ilişkin bir açıklamada CHP'de Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'den geldi.

Delegeye baskı yapıldığını söyleyen Usluer, "Bir başarı öyküsünü birlikte oluşturabilmek adına bu yola çıktık. Verilen bu kararda ben şunu okuyorum, “İdeolojik bir yol benimsemeyeceğiz, kadro hareketi istemiyoruz”.

Genel merkez sayıyı 569’a indirmiş olsa bile, kendi iradesiyle kurultay isteyen 630 delege var. Bizim kurultay üyelerimizin yarısı atanmış kurultay delegesidir. Bundan sonraki süreçte biz CHP’li olmanın sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Arkadaşlarımıza yerel seçimde büyük bir sorumluluk yüklenmiştir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler