CHP'den AKP'li Özhaseki'ye 'terör' cevabı

CHP'den AKP'li Özhaseki'ye 'terör' cevabı
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin terör örgütü PKK üzerinden CHP'yi hedef gösteren açıklamasını yanıt verdi. Dolmabahçe mutabakatını ve Osman Öcalan'ın TRT'de yayınlanan röportajını hatırlatan Arık, "Utanmasa Dolmabahçe’de HDP ile ortak bildiriye imza atanların CHP’liler olduğunu söyleyecek. CHP’nin çizgisi de duruşu da bellidir. Biz İstanbul seçimlerinde 3-5 oy için teröristten medet ummadık. Oy için eli kanlı teröristleri devletin televizyonuna çıkarmadık

 

AKP  Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Kayseri''de katıldığı açılış törenindeki konuşmasında "terörle mücadele" konusuna değinip CHP''yi hedef alırken, “Bir gün olsun Mecliste PKK''ya ''lanet olsun'' diyemediler. ''Biz teröre karşıyız, iki taraf da silah bırakmalıdır'' diyorlar. Biz bunları biliyoruz. Ana muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Ne olur bir gün PKK''yı kınasan. ''3 tane oy alacağım'' diye bu adamlara yaltakçılık yapmasan. Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin” ifadelerini kullandı.

AKP''li Mehmet Özhaseki''nin CHP’yi hedef gösteren açıklamalarına açıklamalarına CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık''tan yanıt geldi. 

‘BİZ 3-5 OY İÇİN TERÖRİSTTEN MEDET UMMADIK’

Özhaseki’nin unutma sorunu yaşadığını söyleyen Arık, “Oslo’da teröristlerle masaya oturan, çadır mahkemelerde teröristleri aklayan, Diyarbakır’da terörist başının mektubunu okutan AK Parti’nin teröriste ‘gerilla’ diyen Genel Başkan Yardımcısı, utanmasa Dolmabahçe’de HDP ile ortak bildiriye imza atanların CHP’liler olduğunu söyleyecek. CHP’nin çizgisi de duruşu da bellidir. Biz İstanbul seçimlerinde 3-5 oy için teröristten medet ummadık. Oy için eli kanlı teröristleri devletin televizyonuna çıkarmadık” diye konuştu.

AKP’nin politikaları ile Türkiye’nin uçuruma sürüklendiğini belirten Arık, AKP’nin günü geldiğinde PKK ile, günü geldiğinde FETÖ ile günü geldiğinde de IŞİD ile yol yürüdüğünü söyledi. AKP’nin her defasında kandırıldığını Türkiye’nin başına açtığı belaları unutturmaya çalıştığını söyleyen Arık, “Aslında AKP Genel Başkan Yardımcısına daha birkaç gün önce yanıtını TBMM kürsüsünden vermiştim. Olsun biz bir kez daha unutturmak isteyenler ve unutanlar için buradan yanıt verelim. Kökleri Kuva-yi Milliye’ye dayanan CHP, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. AK Parti gibi çıkar birlikteliklerinin ortaya çıkardığı bir parti değildir. 19 yıldır ülkeyi yöneten ama yaşanan hiçbir olay sonrasında sorumluluk almayan AK Partililer, Gara’da şehit edilen vatan evlatlarıyla ilgili yanlışlarının faturasını da başkalarına kesmeye, gündem değiştirmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.