CHP'den çarpıcı İstanbul raporu

CHP'den çarpıcı İstanbul raporu
CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Çalışma Hayatının Görünümü' adlı raporda, İstanbul'daki çalışma hayatı ile ilgili dikkat çeken veriler yer aldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, korona virüs salgını günlerinde İstanbul'daki vatandaşların iş hayatına katılım durumu ile ilgili çarpıcı bir rapor hazırladı. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul’da Çalışma Hayatının Görünümü raporunda 14-28 Nisan tarihleri arasında anket araştırması ve ilçe örgütlerinin saha çalışmalarından elde edilen verilerle işsizlik ve çalışanların güncel durumuna dair bilgilere yer verildi.

Rapora göre Türkiye’de Covid-19 vakalarının yüzde 60’ının görüldüğü İstanbul, işsizlik ve yoksulluk rakamlarında da zirvede. CHP’nin İstanbul’un 39 ilçesinden yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre vatandaşların 3’te 1’i evden çalışmaya geçse de bugün hala çalışanların 3’te 1’i evde kalamıyor iş yerlerine gidip çalışmaya devam ediyor.

4'TE 1'İNİN HİÇBİR GELİRİ YOK 

CHP raporunda İstanbul’da işgücünün 5 milyon 778 bin kişi olduğu ve bugün yaklaşık 2,5 milyon kayıtlı çalışanın her gün işe gittiğinin tahmin edildiği belirtildi. Ayrıca yüzde 66,2’sinin yani yaklaşık 4 milyon çalışanın salgın nedeniyle gelirlerinde azalma meydana geldiği kaydedildi. Salgın döneminde İstanbul’da çalışanların 4’te 1’inin bugün hiçbir geliri olmadığının belirtildiği rapora göre “2019 verilerine göre 1 milyon 203 bin kişinin işsiz olduğu İstanbul’da, Nisan ayı itibariyle bu rakamın 2 milyondan fazla olduğunun tahmin edildiği” ifade edildi.