CHP'den hükümetin açıkladığı korona virüs paketine sert eleştiri

CHP'den hükümetin açıkladığı korona virüs paketine sert eleştiri
CHP Parti sözcüsü Faik Öztrak, koronavirüs önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklanan ekonomik paketin beklentilerin çok uzağında kaldığını söyledi.

CHP Parti sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında hükümetin politikalarını eleştirdi ve bu durumun Türkiye'nin yüksek olan ekonomik risk birimini corona virüsüyle birlikte daha da arttırdığını söyledi.

‘Kaptanın iyisi fırtınalı sularda belli olur’ diyen Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin ilk corona virüsü vakasını açıklamasından 6 gün sonra ortaya çıktığını ifade ederek, açıklanan ekonomik paketin beklentilerin uzağında olduğunu ifade etti.

Faik Öztrak şunları söyledi:

“Başlangıçta iyi giden süreçte giderek eksiklikler göze çarpmaya başladı. Türkiye’nin İtalya olmaması için bütün önlemleri almak zorundayız. Bu yüzden herkese büyük görevler düşüyor. Paniğe kapılmadan doğru ve akıllıca kararlar almak zorundayız. Salgın sadece sağlığı değil, inşaların işini ve aşını da tehdit ediyor. Dünya ekonomisi daha önce görmediğimiz bir durumla karşı karşıya…

Bizim kaptan ne zaman bir fırtına çıksa dümeni bırakıp saklanmayı alışkanlık haline getirdi. Erdoğan her fırtına çıktığında ortadan kayboluyor. Ortaya çıktığındaysa millete moral vermek yerine hayal kırıklığına uğratıyor.

İdlib'deki 34 askerimiz havadan bombalanıp şehit edildi. Erdoğan 3 gün ortada yoktu. 3. günün sonunda milletinin değil partisinin vekillerinin karşısına geçti, gülüp eğlendi. Korona salgınında da 6 gün ortada yoktu. Bu sırada tüm dünyada yönetimler paket üstüne paket açıklıyorlardı. 6 gün sonra atama bürokratlarının ve bakanlarının karşısında sahneye çıktı" dedi. 

"Yine milletin karşısında cumhurbaşkanı olarak çıkamadı" diyen Öztrak, "Toplantının sonunda ise katılanları aralıklı oturtarak, insanların sağlığına ne kadar önem verdiği göstermeye çalıştı. Madem insanların sağlığına önem veriyorsunuz neden o insanları evine gönderip öyle açıklama yapmadınız. Erdoğan iş yapmak istemiyor, caka satmak istiyor" görüşünü dile getirdi. 

"EKONOMİK PAKET, BEKLENTİLERİN ÇOK UZAĞINDA"

Paket beklentilerin çok uzağındaydı. Sağlık Bakanlığı bilim Kurulu'ndan rol çalmaya çalışan Erdoğan'ın şahısı parlatmak için bir tiyatro sahnelendi. Dün açıklanan paketten, çiftçilere, esanflara, çalışanlara derde deva, dişe dokunur hiçbir şey çıkmadı. Sarayın gözünde çiftçinin kıymeti kalmamış bunu da gördük. Çitçilerin temsilcisini toplantıya bile çağırmamışlar. Bugün korona nedeniyle kahvehaneler, kafeler, eğlence mekanları iş yapmıyor. Piyasada ticaret durmuş vaziyette. İktidar yapılmayan ticaretin, kazanılmayan dükkanın vergisini erteleyerek piyasayı canlandıracağını zannediyor. Esnaf zaten bir şey kazanmıyor ki kazandığından devlet sigorta primi ve vergi ödesin. bir Macron kadar olamadılar. Çıkıp hiçbir esnafın bu krizden batmasına izin vermeyeceğiz diyemediler" dedi. 

İlgili Haberler