CHP'den kıdem tazminatı için kanun teklifi

CHP'den kıdem tazminatı için kanun teklifi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ‘Reform Paketi’nde, “Kıdem tazminatı reformunu da hayata geçireceğiz” sözleri üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kıdem Tazminatı Fonu’nun kaldırılmasını talep ederek kanun teklifi verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ‘Reform Paketi’nde, “Kıdem tazminatı reformunu da hayata geçireceğiz” demişti. Konuyla ilgili Veli Ağbaba, “Hazineden sorumlu devlet bakanı Berat Albayrak bugün itibariyle yeni bir ekonomik program açıklamıştır. Albayrak’ın açıklamalarına bakılırsa reform adı altında patronları sevindirecek emekçileri ise daha güvencesiz hale getirecek adımların atılacağı anlaşılmaktadır” şeklinde tepki göstermişti.

Veli Ağbaba, Albayrak’ın “Reform Paketi” olarak adlandırdığı düzenlemeleri açıklaması üzerine, “Kıdem Tazminatı Fonu”nun kaldırılmasına dair kanun teklifi verdi. Ağbaba, kıdem tazminatı fonunun kurulmasına dair mevcut yürürlükteki kanun maddesinin iptal edilmesini istedi.

“1 YILDAN KISA ÇALIŞMALARA DA KIDEM TAZMİNATI”

Teklif ile 4857 sayılı İş Kanununun geçici 6’ncı maddesine göre kurulması ön görülen “Kıdem Tazminatı Fonu” maddesinin iptali öngörülüyor. Ayrıca kıdem tazminatı hakkını elde edebilmek için en az 1 yıl çalışma koşulunun kaldırılarak, 1 yıldan kısa süreli çalışmalarda da işçinin kıdem tazminatı alabilmesi için gerekli kanuni düzenleme talep edildi. Kıdem tazminatı hak ediş koşullarına işçiden kaynaklanmayan mücbir sebeplerle iş sözleşmesini sona erdirmek zorunda kalan ve mücbir sebebi belgeleyen işçiye de bu madde hükümleri uyarınca kıdem tazminatı ödenmesini hükme bağlayan düzenlemeler de Ağbaba’nın düzenleme talepleri arasında yer aldı.

İlgili Haberler