CHP'den MHP'ye '17/25' tepkisi: "Gelin 4 bakanı yargılayalım"

CHP'den MHP'ye '17/25' tepkisi: "Gelin 4 bakanı yargılayalım"
Meclis'teki bütçe görüşmelerine 17/25 Aralık tartışmaları damga vururken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel MHP sıralarına seslenerek, "Hodri meydan. Atın imzaları, gelin 4 bakanı yargılayalım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ile MHP Grup Başkanvekili Leven Bülbül arasında yaşanan 17/25 Aralık tartışmaları bütçe görüşmelerine damga vurdu.

Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada "Gelin, 4 bakanı Yüce Divan’a sevk etmeyle ilgili önergeyi 301 imzayla verelim, yeni delil durumu araştırılsın, hırsızlığa bulaştılarsa cezalarını çeksinler, bulaşmadılarsa aklansınlar. Zaten eğer böyle bir şüphe olmasa o günden beri bu 4 bakan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, Meclis’te, bakanlıkta, yönetimde neden görev alamıyorlar?" ifadelerini kullandı.

Özel sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi, biraz önce diyor ki: ‘Biz durduğumuz yerde duruyoruz.’ MHP'nin durduğu yeri gösterelim bu meselede: Resmî hesaplarından ‘17-25 Aralık Yolsuzluğa Hayır, Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ ve yine MHP'nin resmî hesaplarında 17-25 Aralık’ı hatırlatıyorlar."

"Hem Sayın Bülbül hem de Sayın Bahçeli 19 Haziran 2018 Star TV'de ‘Geçmişte bu konuda ne dediysek arkasındayız’ diyor. Ama net bir soru soruyoruz Sayın Bülbül samimiysek, siz diyorsunuz ki: ‘Zarrab gelsin, yargılansın’ dedik, bu da bütün sürecin ortaya çıkmasıdır.’ Zarrab'ı yargılamak şu an elimizde değil çünkü Zarrab başka bir ülkenin elinde ama bu Parlamentonun elinde bir şey var. Nedir o bir şey? Geçmişteki bu 4 bakan hakkında önce açılan, daha sonra oylama erteletilerek reddedilen o sürece Anayasa'nın 106'ncı maddesi diyor ki: ‘301 milletvekili eliyle bu kişiler hakkında yeniden soruşturma komisyonu kurulabilir’ Ve bu 4 bakanın yani hiç polemik falan değil, bu 4 bakanın yeniden hem yeni delillerle Zarrab dosyasında ortaya çıkan hem de bu yeni Parlamento dağılımıyla yani 290 AKP’linin hayır dediğini bile kabul etsek soruşturma komisyonunu kurdurabilecek sayı elimizdeyken."

"Gelin, 4 bakanı Yüce Divan’a sevk etmeyle ilgili önergeyi 301 imzayla verelim, yeni delil durumu araştırılsın, hırsızlığa bulaştılarsa cezalarını çeksinler, bulaşmadılarsa aklansınlar. Zaten eğer böyle bir şüphe olmasa o günden beri bu 4 bakan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, Meclis’te, bakanlıkta, yönetimde neden görev alamıyorlar? Bu kişilerin lekelenmeme hakkı varsa buna da AKP’nin saygı duyması lazım. Biz ne dediğimizi biliyoruz. MHP'ye de ‘hodri meydan’ diyoruz. Hadi bakalım hırsızları gizlemek, hırsızları sakınmak için de EYT'de olduğu gibi ‘Sol tarafımız flu oluyor, bu tarafımızla davranamayız, biz kendi önerimizi yaparız’ mı diyeceksiniz? Hodri meydan. Atın imzaları, 301'e tamamlaması bizden."