CHP'li adayın 'PKK'lı' denilen ağabeyi: "Ben AK Partiliyim, seçimde görev alacağım"

CHP'li adayın 'PKK'lı' denilen ağabeyi: "Ben AK Partiliyim, seçimde görev alacağım"
Bazı medya organlarında istihbarat fişlerine dayanılarak "CHP listesindeki PKK'lılar" diye yayınlanan isimlerden Fevzi Ala'nın ağabeyi Haydar Ala ile konuştu. Ala, AKP'li olduğunu ve 31 Mart'taki seçimde görev alacağını söyledi.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, "Bakın şu seçim skandallarına" başlığıyla yayımlanan yazısında "Seçimlerle ilgili ilginç gelişmeler oluyor. Hükümete yakınlığı ile bilinen gazetelerde, CHP ve İYİ Parti'den belediye başkan ya da belediye meclis üyeliğine aday yapılanların bölücü terör örgütüyle bağlantıları ortaya konulmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

Öztürk, PKK ile iltisaklı olduğu ileri sürülen Haydar Ala'nın açıklamalarına da yer verdiği yazısına şöyle devam etti:

"Anlaşılıyor ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya diğer partinin adaylarıyla ilgili sağlıklı bilgi verilmiyor. Böylece hem onlar, hem toplum yanıltılıyor. Devletin hemen bütün birimleri seçim çalışmasında. Bürokratlar, görevli olmamalarına rağmen memleketlerine ‘seçim çalışması' için gönderilmiş. Onlar da alanlarıyla ilgili vaatlerde bulunuyor.

"ADAY OLUNCA ORTAYA ÇIKTI"

CHP'nin Adana-Yüreğir İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı Fevzi Ala hakkında, hükümete yakınlığı ile bilinen gazetelerde fotoğraflı olarak şu bilgi yer aldı:

‘PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösterirken İstanbul ilinde yakalanan Barış Işık'ın, ifadesinde kardeşi Haydar Ala'nın PKK/KCK terör örgütüne işbirlikçilik yaptığı gerekçesiyle 21 Haziran 1999 tarihinde Muş Jandarma Komutanlığı'nca gözaltına alındı.'İyi de aday olan Fevzi Ala'nın ne suçu var? Ağabeyi Haydar Ala, köyünde muhtar olduğu dönemde yakalanan bir teröristin ifadesine dayanılarak 33 kişiyle birlikte gözaltına alınmış da sonra ne olmuş? Üç ay sonra hakkında beraat kararı verilmiş. Ama hakkında beraat kararı verilmiş olsa da tam 20 yıl önce gözaltı gerçekleşse de kardeşi CHP'den meclis üyeliğine aday olunca, karşısına çıkarıldı.

'AKP ÜYESİ, SANDIK GÖREVLİSİ'

Muş'un Varto İlçesi'ne bağlı Gölyayla Köyü'nde ikamet eden eski muhtar Haydar Ala'yı aradım. ‘Ne benim, ne de kardeşim Fevzi'nin PKK ile en ufak bir ilişkimiz yok. Muhtar olduğum dönemde bunları yakalattığımız zaman, mutlaka bizlere iftira atarlar, kendilerine yardımcı olduğumuzu söylerlerdi. Bu bir taktikti. 20 yıl önceki olayla kardeşimi de, beni de PKK'lı gösteriyorlar. Kardeşim bir karakol yüzü bile görmemiştir. Aday olunca bunların karşısına çıkarılması hiç yakışık almıyor. Üstelik o CHP'li, ben AKP'liyim' dedi.Kardeşi Fevzi Ala, 2002 yılında CHP'ye üye olmuş. Gelelim Haydar Ala'ya. Haydar Ala, AKP'nin Muş-Varto ilçe başkanlığının kayıtlı üyesi. 31 Mart'ta yapılacak seçimde de AKP tarafından seçim kuruluna verilen listede Ala, Gölyayla Köyü Onpınar İlkokulu'nda AKP'nin sandık görevlisi olarak yer alıyor.

Seçim Kurulu Başkanı Hakim Emel Dulkadir Çelebi'nin düzenlediği 5 Mart 2019 tarihli belgede de bu kişinin AKP tarafından görevlendirildiği yazılı. Fazla söze ne gerek var? Şu anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanı'na bile yanlış bilgiler veriliyor. İçişleri Bakanı da, gerekli araştırmayı yapmadan bunları açıklıyor. Fevzi Ala'ya bir özür borcunuz yok mu?"