CHP'den Marmaris Belediye Başkanı'nı hedef alan Süleyman Soylu'ya çok sert tepki

CHP'den Marmaris Belediye Başkanı'nı hedef alan Süleyman Soylu'ya çok sert tepki
CHP'li Ali Öztunç, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ı hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris yangını sürerken açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Öztunç, “Sizin gibi Marmaris’ten Ankara’ya saray sofrasına, Suudi Prensin sofrasına, Suudi Prensin o şatafatlı ziyafetine gitmedi” dedi.

Tele1''in aktardığı habere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Marmaris yangınına dair yaptığı açıklamada, envanterde gece görüşlü yangın söndürme helikopteri olmadığını gündeme getiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a yönelik “Herkes işini yapsın. Buna Marmaris belediye başkanı karışamaz. Sen çöplerini toplamakla mükellefsin. Bu işe girersen haddini aşarsın.” demişti.

“BECERİKSİZLİĞİNİ ÖRTMEK İÇİN…”

Soylu’nun bu sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’tan yanıt geldi. Öztunç şunları söyledi:

“Sayın Süleyman Soylu, biz size soruyoruz, diyoruz ki ‘gece görüşlü yangın söndürme helikopteri var mı, yok mu?’ Siz ‘var’ diyorsunuz. Varsa neden kullanmadınız? Olmadığını biliyoruz. ‘Efendim, yüzde 90 helikopterlerimizin gece görüşü var.’ Laf ebeliği yapma, biz sana diyoruz ki gece görüşlü yangın söndürme helikopteri var mı, yok mu? Normal helikopterden bahsetmiyoruz. Sen de biliyorsun neyin ne olduğunu, doğrunun ne olduğunu. Beceriksizliğini örtmek için lafı çeviriyorsun, başka yere görüyorsun”

İlgili Haberler