CHP’li Emir’den AKP’ye büyük suçlama. Çin'in korona aşısında AKP’lilere öncelik

CHP’li Emir’den AKP’ye büyük suçlama. Çin'in korona aşısında AKP’lilere öncelik
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yaptığı yazılı açıklamada Çin’den alınan korona virüs aşısının el altından AKP’lilere yapıldığını iddia etti. AKP’ye büyük suçlamada bulunan Emir, AKP’liler ve yakınlarına öncelik tanındığını söyledi.

ANKA’da yer alan habere göre, Çin’den alınan korona virüs aşılarına ilişkin AKP’lilere şok bir suçlama geldi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yaptığı yazılı açıklamada yaklaşık 10 gündür AKP’li vekiller ve yakınlarının aşılandığını söyledi.

Emir, Çin aşısının, dün aşı programını başlatan İngiltere’den önce Türkiye’ye getirildiğini öne sürerek, şunları belirtti:

"Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile. Günlerdir aşının nasıl geleceğini, sözleşmenin detaylarını, aşının fiyatını soruyorduk. Bakanlık da toplumu bilgilendiriyor gibi yapıp aslında hiçbir bilgi vermiyor ve süreci kapalı bir şekilde yürütmeye devam ediyordu. Şimdi, bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu."