CHP'li Girgin: Yandaş köşeyi döndü vatandaşın ocağı söndü

CHP'li Girgin: Yandaş köşeyi döndü vatandaşın ocağı söndü
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, AKP iktidarının bir avuç yandaşı zengin etmek için 84 milyon vatandaşı yoksulluğa terk ettiğini belirterek “19 yıllık AKP iktidarının sonucu işsiz gençler, ekmek kuyruğunda insanlar oldu. 19 yılda bir avuç yandaşı zengin etmek için 84 milyon vatandaşın hakkı gasp edildi. Siz saraylarınızla övünün. 19 yıllık iktidarın özeti yandaş köşeyi döndü vatandaşın ocağı söndü” dedi.

YENİÇAĞ/ANKARA- Emre YILMAZ

Tbmm Genel Kurulunda görüşülen 2022 bütçesi üzerinde konuşan Girgin KÖİ’ye ayrılan garanti ödemelerinin vatandaşın vergilerini sömürdüğünü ifade etti. 2022 bütçesinin halkın ihtiyaçlarını karşılayan, istihdamı arttıran, yatırımlara ağırlık veren bir bütçe olmadığını iddia eden Girgin “bütçede halk yok rant, zam, vergi ve yoksulluk var. 42 milyar 500 milyon lira KÖİ garanti ödemeleri için kaynak ayrıldı. Bütçede oluşan bu karadelik halkımızın vergilerini sömürüyor. 20 Ekim günü sunum yapıldığında 188 milyar dolar bütçe sıcak su da yıkanmış yün kazak gibi çekti 116 milyar dolara düştü. Kurun sıcaklığına dayanamayarak bütçe 72 milyar dolar eridi. Dolar 15 lira oldu AKP övünsün eseriyle. Bütçe halkın ve emekçilerin taleplerini dikkate alarak ek bütçe şeklinde değil yeniden hazırlanmalıdır” diye konuştu.

“TOPLANAN PARALAR NEREYE GİTTİ”
Cumhuriyetin kazanımları olan fabrikaların AKP iktidarında tek tek satıldığını belirten Girgin, “Cumhuriyetin kazanımları cumhuriyeti kuranlar için miras değil alınteriydi. Türkiye son 19 yıldır hayırsız mirasyedi iktidar tarafından yönetiliyor. Cumhuriyetten öc alırcasına kazanımlar savruldu. Ne banka, ne işletme bırakacağız hepsini satacağız dediniz ve sattınız. Devletin kazanımlarını satarak akarları kuruttunuz. Geriye vergi ve vatandaşın cebindeki para kaldı. Aldığımız nefes dışında herşeye vergi veriyoruz. AKP iktidarı hiçbir hükümetin toplayamadığı 2 trilyon 600 milyar dolarlık vergiyi topladı. 63 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 446 milyar dolar da devleti borçlandırdınız. Bütün toplanan bu paralar nereye gitti?” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE İTİBARI SARAYLA ÖLÇÜLMEZ”
AKP’nin 19 yıllık iktidarında bir avuç yandaş firmanın zengin edildiğini 84 milyon vatandaşın yoksulluğa terkedildiğini söyleyen Girgin, “19 yıllık AKP iktidarının sonucu işsiz gençler, ekmek kuyruğunda insanlar oldu. 19 yılda bir avuç yandaşı zengin etmek için 84 milyon vatandaşın hakkı gasp edildi. Siz saraylarınızla övünün. 19 yıllık iktidarın özeti yandaş köşeyi döndü vatandaşın ocağı söndü. Bir ülkenin itibarı 1150 odalı sarayla değil emeğe, insana, kadına verdiği değerle ölçülür” dedi.

İlgili Haberler