CHP’li Girgin’den elektrik faturası tepkisi

CHP’li Girgin’den elektrik faturası tepkisi
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, iki kişilik bir aileye gelen 109 liralık elektrik faturasındaki bedelin yüzde 25’inin kayıp-kaçak bedeli olmasına tepki gösterdi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde elektrik faturalarındaki artış ile ilgili bir açıklama yaptı.

Komisyon Başkanı ve üyelerine 30 Ekim tarihli bir elektrik faturası gösteren Girgin, faturanın iki kişilik bir aileye ait olduğunu belirterek, buzdolabından başka elektrikli eşya kullanmayan bu aileye 109 lira elektrik faturası geldiğini söyledi.

Gelen faturadaki bedelin yüzde 25’inin kayıp-kaçak bedeli olduğunun altını çizen Girgin, “Bir vatandaş tarlasının altından kaçak elektrik hattı çekiyor. Yan tarafındaki komşu, onun parasını ödüyor. Veya bir restoranda gidiyorsunuz, oturduğunuz masada sizden önceki vatandaş yemeğini yiyor, gidiyor. Aynı masada siz de yemek yiyorsunuz, önceki vatandaşın parasını da siz ödüyorsunuz. Bunun tercümesi budur” dedi.

“KAYIP-KAÇAK BEDELİ VE TRT PAYI KALDIRILMALI”

CHP Muğla Milletvekili Girgin, mevcut kayıp-kaçak bedeli uygulamasının, Anayasa Mahkemesi’nin onaylamasına rağmen, adaletli bir uygulama olmadığını belirterek, vatandaşların talebinin, kayıp-kaçak bedelinin kaldırılmasını talep ettiğini söyledi.

Kayıp-kaçak bedeli ile birlikte TRT payının da elektirik faturalarından kaldırılması gerektiğinin altını çizen Girgin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz TRT’ye vergi veriyoruz, burada pay ödüyoruz. Ama TRT, benim burada söylediklerimi bu akşam televizyonda verecek mi? Ben bunun verilmesini istiyorum vatandaş olarak. Madem bu katkıyı ödüyorsam, vatandaşın sesinin de TRT tarafından duyurulması gerekiyor. “

İlgili Haberler