CHP'li Gürer'den patates tepkisi: "Bu ithalat neyin nesi?"

CHP'li Gürer'den patates tepkisi: "Bu ithalat neyin nesi?"
Patates üreticisiyle bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "250 bin ton patates depolarda peyderpey sevk edilirken 200 bin ton patates ithal haberi geldi. Bu ithalat neyin nesi?" diyerek patates ithalatında sıfır vergiye tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı kararla 25 ilde patates ekimi yasaklanırken, patates ithalatında da gümrük vergisi sıfırlandı.

Söz konusu uygulama tepkilere neden olurken, ithalat ihtiyacının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin daha önce danışmanlığını yürüttüğü patates devi McCain'den yapılacağı iddiaları da tartışmaları beraberinde getirdi.

"BU İTHALAT NEYİN NESİ?"

Öte yandan patates üreticisiyle bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise, ithalata tepki göstererek, Niğde’de 70 bin ton, Nevşehir’de ise 250 bin ton patatesin depolarda peyderpey sevk edilmek üzere hazır olduğunu aktardı.

"Bu ithalat neyin nesi?" diye soran Gürer, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Niğde’de 70 bin ton,Nevşehir’de 250 bin ton patates depolarda peyderpey sevk edilirken 200 bin ton patates ithal haberi geldi. Çukurova turfanda patates çıkmasına az kalmıştı.Bu ithalat neyin nesi?"

İlgili Haberler