CHP’li Gürer’e vatandaşlar böyle dert yandı: “Bıktık bu pahalılıktan”

CHP’li Gürer’e vatandaşlar böyle dert yandı: “Bıktık bu pahalılıktan”
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer seçim çalışmaları kapsamında gittiği Çiftlik’ ilçesi , ilçe pazarını gezdi. Pazarcı esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Gürer’e, dert yanan kadınlar, pahalılıktan şikayet etti.

Editör: Bengü Zorlu

Mutfakta tencerenin kaynamadığını belirten kadınlar, “Bıktık bu pahalılıktan” diyerek, ekonomik krizin ülkemizde eriştiği boyuta dikkat çekti.

GÜRER’DEN ÇİFTLİK ZİYARETİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçe, belde ve köy gezilerini aralıksız sürdürüyor. Çiftlik ilçesine seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçede kurulan pazarı gezdi. Esnafları ziyaret etti.Kahvelerde vatandaşlarla görüştü.İlçeye bağlı Divarlı ve Azatlı beldeleri ile Çardak, Mahmatlı, Ovalıbağ, Şeyhler ve Kula köylerini ziyaret eden Gürer’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

whatsapp-image-2023-04-16-at-12-18-48-1.jpeg

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i CHP Çiftlik İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, ilçe başkanı Levent Öcal ve partililerle bir araya geldi.

ESNAF VE PAZAR ZİYARETİ
Daha sonra ilçe esnafını ve kahvehaneleri gezerek, vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçede kurulan pazarı da ziyaret etti.

whatsapp-image-2023-04-16-at-12-18-48.jpeg

KADINLAR PAHALILIKTAN ŞİKAYETÇİ
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e, Çiftlik ilçe pazarında alışveriş için gelen kadınlar da sorunlarını anlattı. Mutfakta artık tencerenin zor kaynadığını belirten kadınlar, pahalılığı her geçen bir biraz daha hissettiklerini belirterek, “Pazara geliyoruz ama pahalılıktan ihtiyaçlarımızın hepsini alamıyoruz. Fiyatlar her hafta katlanarak artıyor. Bugün 10 liraya aldığımız bir ürünü gelecek hafta aynı fiyata alamayacağımızı biliyoruz. Eskiden 6 ayda, yılda değişen ürün fiyatları artık günlük ve haftalık değişmeye başladı. Bıktın artık bu pahalılıktan” diyerek yaşadıkları ekonomik sorunları dile getirdiler.

SORUNLAR MİLLET İTTİFAKININ İKTİDARINDA ÇÖZÜLECEK
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise kadınlara 14 Mayıs seçimlerini hatırlatarak, “Bu seçimler, ekonomideki sıkıntıların da biteceği seçimler olacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakının iktidarında sorunlar bir bir çözülecek, mutfakta tencere kaynamaya başlayacak. Bir oy Kılıçdaroğlu’na, bir oy CHP vererek ülkeyi esenliğe taşıyın ” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-04-16-at-12-18-47-1.jpeg

TARIMDA YENİDEN SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ
Gürer ve beraberindeki heyet ilçeye bağlı belde ve köylerde de üreticilerle, çiftçilerde bir araya geldi. AKP iktidarının tarım politikasını eleştiren Ömer Fethi Gürer, ülkemizin 21 yılda tarımı bitirme noktasına getiren iktidardan 14 Mayıs’tan sonra kurtulacağını belirterek, “Tarımda yeniden söz sahibi olacağız. Kendi kendine yeten ülkeler arasına gireceğiz. İthalat değil ihracat yapacağız. AKP’li Bakan 2023 yılında planlamadan söz eder oldu .Bu bağlamda birde kanun çıkardılar. Çiftçi hangi ürün için ekim yapacaksa izin alacak, uymazsa destek ardından ceza gelecek. Çiftçi sopa ile hizaya getirilmez. Çiftçi desteklerle tarım planlaması sağlanır. Milyonu bulan çiftçi ekimden uzaklaşmış, beş milyon hektar ekilen arazi tarımda azalmış, ithalatçı bir anlayışla tarım dizayn edilemez. Çiftçi, üretici, besici gerçekçi desteklerle, teşviklerle, uygun taban fiyatla ekimde kalması sağlanır” diye konuştu. Kula ve Kitreli köylerinde konuşan Gürer” kırsalda yeniden dönüş için genç ve kadınların SGK primleri tarımla uğraşmaları halinde devlet karşılayacağını de belirtti. Tarım sayımı 5 yılda bir yapılacağını, planlı tarım ile hiç bir ürün çöpe gitmeyeceğini ve dondurulmuş, işlenmiş, katma değerli ürüne dönüştürüleceğini de belirtti.

whatsapp-image-2023-04-16-at-12-18-47.jpeg

CHP’DEN TAM KADRO ÇİFTLİK ÇIKARMASI
CHP Milletvekili Gürer’e Çiftlik ilçesi pazar ziyaretine , İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Kadın Kolları Başkanı Fatma Yaşar, 2. Sıra milletvekili adayı Sevgi Özbek, 3. sıra milletvekili adayı Ozan Sakarya, Çiftlik İlçe Başkanı Levent Öcal, Niğde Belediye Başkanlığı yapmış olan Av. Ahmet Oğuz Özmen, Önceki dönem İl Başkanı Av. Bülent Küçük, İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yıldız, Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan, partinin önemli isimlerinden Dr. Nadi Özdamar, Mehmet Akpınar, Durmuş Songür ve Feridun Ecemiş de eşlik etti.