CHP'li Muharrem İnce de Sevda Noyan tartışmalarına katıldı

CHP'li Muharrem İnce de Sevda Noyan tartışmalarına katıldı
CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, televizyonda katıldığı programda ‘ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan ile ilgili tartışmalara katıldı. CHP’li İnce, Noyan’ın açıklamalarını normal olarak değerlendiren RTÜK başkanını eleştirdi.

Yazar Sevda Noyan, geçtiğimiz haftalarda Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına katılmış ve bu programda, darbe tartışmaları ile ilgili ‘ölüm listeleri’ hazırladıklarını söylemişti. Noyan’a açıklamalar sonrası çok sayıda tepki gelirken, bu açıklamalar siyasette de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Son olarak RTÜK Başkanı Ebübekir Şahin, Sevda Noyan’ın açıklamalarının büyütülecek boyutta olmadığını söyledi. Şahin’e CHP’den tepki gecikmedi. CHP’li Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Televizyon kanalında liste var diyor, komşularımı fişledim diyor, 50 kişiyi götürebiliriz diyor, televizyon kanalı özür diliyor ama RTÜK Başkanı büyütülecek konu değil diyor. Siyaset, adaletin önüne geçerse, devlet çöker, bağımsız idari otoriteler iktidar ve yandaş muhafızı olur” ifadelerini kullandı.

muhharrem-ince-haber.jpg