CHP'li Tahsin Tarhan: "Piyangoda şaibe var"

CHP'li Tahsin Tarhan: "Piyangoda şaibe var"
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Milli Piyango’nun yılbaşı çekilinde kameralara yansıyan görüntüleri bir soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Tarhan, çekilişte şaibe olup olmadığını sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 2020 yılı Milli Piyango Çekilişinde kameralara yansıyan görüntüleri bir soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi,

Tarhan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

-2020 yılbaşı çekilişi sırasında sus işareti yaparak birbirlerini uyaran noterlerin Milli Piyango Genel Müdürlüğünde çalışan akrabası var mıdır?

-Bahsi geçen kişilere ya da 2. Dereceye kadar yakınlarına 2020 yılı Milli Piyango biletlerinden ikramiye isabet etmiş midir? İkramiye isabet ettiyse tutarları ne kadardır?

-Henüz rakamlar çekilmemişken Büyük ikramiye isabet eden numaraların televizyonda alt yazıyla verilmesinin sebebi nedir? Konu araştırılmış mıdır?”

"ŞAİBE VAR"

Tarhan, yaptığı açıklamada, “milyonlarca vatandaşın parası ve umudu üzerinden yapılan çekilişte yetkililerin tavrının, Milli Piyangoya olan güveni bir kez daha sarstığını” belirtti. Tarhan şunları söyledi:

“Milli Piyango’da şeffalığını kaybeden, kamu vicdanını yaralayan işlere imza atılıyor. Gelin bu duruma dur deyin vatandaşın vicdanıyla ve umutlarıyla oynamayın dedik. 2020 yılı çekilişinde yine milyonlarca kişinin güvenini sarsan olaylara imza attılar. Bakanlık sorduğumuz sorulara ne cevap verecek merakla bekliyoruz.

Ne yazık ki her alanda olumsuz tablolarla karşılaşıyoruz. Vatandaş Milli Piyango alıyor şaibe var. Öğrenci çalışıp sınava giriyor kopya var. Bir şekilde gerekli eğitimi alıp başarı gösterip liyakat sahibi oluyor onda da torpil var. Türkiye’yi akrabaya makam tahsis etme cennetine çevirdiler.”