CHP’li Utku Çakırözer'den Silivri'deki gazetecilere ziyaret

CHP’li Utku Çakırözer'den Silivri'deki gazetecilere ziyaret
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri'de tutuklu bulunan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel ve OdaTV çalışanlarını ziyaret etti. Çakırözer, gazetecilerin tecrit altında tutulmasına tepki gösterdi.

OdaTV çalışanlarının tutuklanmasının ardından, Pelikancı bazı hesaplar ve iktidara yakın medya tarafından hedef gösterilen Murat Ağırel de geçtiğimiz hafta tartışmalı bir şekilde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürülmüştü.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklu gazetecileri Silivri'de ziyaret etti.

Çakırözer gazetecilerin verilen dilekçelere rağmen tecritte bulunduklarını ve iddianame beklediklerini dile getirdi. 

Görüşmelerin ardından Çakırözer, "Bu gazetecilerin tamamı Odatv ve Yeniçağ gazetelerinde yazarlık, muhabirlik, yöneticilik yapan bu basın emekçilerinin tamamı derhal serbest bırakılmalıdır. Bunun yolu mahkemeden geçecekse iddianameleri en kısa sürede tamamlanarak hakim karşısını çıkmaları sağlanmalıdır" dedi.

Çakırözer Silivri’de ziyaret ettiği gazetecilerin koğuşlarda tek başlarına tutulmasına tepki gösterdi. Çakırözer, "Odatv’nin iki yöneticisi Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan dilekçe vermelerine rağmen aynı koğuşta kalamıyor. Her ikisi de 3'er kişilik koğuşlarda tek başlarına tecrit halindeler. 19 ay tutuklu kaldıkları Ergenekon davalarında dahi böyle bir tecrit yaşamamışlar. 

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Odatv Muhabiri Hülya Kılınç da aynı şekilde tek başlarına kalıyor. Cezaevinde tutuklu ya da hükümlü insanları tek başına hücrede tutmak tecrit etmek de onları başlı başına bir cezalandırma yöntemidir. Cezaevi yönetimi ve Adalet Bakanlığı’na bu uygulamanın son bulması çağrısında bulunuyorum" diye konuştu. 

İlgili Haberler