CHP’nin soru önergesine Albayrak’tan yanıt; Aşağıdaki linki tıklayınız

CHP’nin soru önergesine Albayrak’tan yanıt; Aşağıdaki linki tıklayınız
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın Milli Piyango'daki usulsüzlük iddialarına ilişkin verdiği soru önergesine ilginç bir cevap geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarhan'a cevap olarak bir link paylaştı.

Yılbaşı için gerçekleştirilen Milli Piyango çekilişinde noterlerin kendi aralarında yaşadığı diyalog tartışma konusu olmuştu.

Milli Piyango çekilişindeki sorunları gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bakan Bakan Albayrak'a yönelttiği soru önergesine gelen yanıtın "ciddiyetsiz" olduğunu söyledi. Zira, Bakan Albayrak, Tarhan'ın soru önergesine bir yanıt vermeyerek; Milli Piyango'nun sitesinin linkini paylaştı ve sorulan soruların yanıtlarının bu sitede olduğunu belirtti.

Tarhan, "Sayın Bakan Milli Piyango çekilişleriyle ilgili yazılı soru önergemize yanıt vermek yerine 'link' gönderdi. Bu yaklaşım Meclis'in denetleme yetkisini işlemez hale getiriyor. Kabul edilemez nitelikte." dedi.

Büyük ikramiye çekilişindeki rakamların daha çekiliş yapılmadan alt yazıda televizyonda gösterilmesine de dikkat çeken Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Henüz rakamlar çekilmemişken Büyük ikramiye isabet eden numaraların televizyonda alt yazıyla verilmesinin izahını kimse yapmadı. Oysa konunun ayrıntılı bir şekilde araştırılması gerekirdi. Özellikle görev yapan noterler ile Milli Piyango idaresi ve Milli Piyango ikramiyesi almış kişiler arasında bir bağlantı olup olmadığı sorgulanmalı."

Tarhan, şunları söyledi:

"Ortada açıklamaya muhtaç şaibeli bir durum var. Önce yılbaşı çekilişinde numaralar çekilmeden televizyonda servis ediliyor, sonra iki ayrı çekilişte aynı numaralar çıkıyor. Üstelik son çekilişte 6 rakamı da tam bilen yine aynı yerden, Ankara Yenimahalle’den.

Milli Piyango çekilişlerindeki artık süreklilik arz eden şaibe iddialarının ayrıntılı bir şekilde soruşturulması gerek. Bakan Albayrak’ın tavrı ise sorunu görmezden gelen bir içeriğe sahip. Dün olduğu gibi bugün de konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

İşte Bakan Albayrak'ın soru önergesine verdiği yanıt: