Çılgın milyarder Elon Musk'ın şirketi Space X film oluyor

Çılgın milyarder Elon Musk'ın şirketi Space X film oluyor
Uzayla ilgili yaptığı tüm çalışmalarda gündeme oturan Amerikalı girişimci Elon Musk, bu defa farklı bir setörde adını duyuracak. Musk’ın uzay araştırma şirketi olan SpaceX’in mini dizisi çekilecek. 6 bölümden oluşacak dizinin adı, oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi ise henüz belli olmadı.

CHIP'te yer alan habere göre HBO, Elon Musk'ın uzay araştırma şirketi SpaceX'i konu alan bir mini dizi için hazırlıklara başladı.

YAPIMCI VE SENARİST BELLİ OLDU

Dizinin yapımcılığını "21 Jump Street", "Foxcatcher" gibi filmlerde rol alan Amerikalı oyuncu Channing Tatum üstlenecek. Projenin senaristi ise "Mindhunter" ve "Banshee" ve "Star Trek Beyond" yapımlarından tanıdığımız Doug Jung olacak.

Tekrar tekrar kullanılabilir Falcon 9 roketi, Falcon Heavy, dünyanın her yanına kesintisiz internet getirmeyi hedefleyen Starlink, Dragon Kargo ve Starship derken şirket devasa bir marka oldu. 

2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde Elon Musk tarafından kurulan SpaceX, uzay araştırmacılığı ve taşımacılık konusunda dünyada dengeleri değiştiren işlere imza atıyor.

NASIL BİR DİZİ OLACAK?

Altı bölümlük "SpaceX" dizisi, Ashlee Vance'in "Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future" kitabına dayanacak. Dizi, Musk'ın, insanlığı çok gezegenli bir tür yapma hayali peşinde koşarken, ilk SpaceX roketini inşa edip yörüngeye fırlatan ve Pasifik Adası'nda çalışan mühendis ekibinin nasıl seçildiğine odaklanacak.

 6 bölümden oluşacak dizinin adı, oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi ise henüz belli olmadı.