Çin'de Delta kaynaklı vakalar bini aştı

Çin'de Delta kaynaklı vakalar bini aştı
Çin'de Delta varyantı vaka sayısı bini aştı. Ülkede "sıfır vaka" stratejisi uygulanıyor.

Çin’de Covid-19''un Delta varyantını taşıyan yurt içi kaynaklı vakaların sayısı bini aştı. Çin, Covid-19 vakalarını ortaya çıktıkları yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisini uyguluyor.

Çin''de Ulusal Sağlık Komisyonu, son 24 saatte Çin ana karasında yurt içi kaynaklı 39 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Böylece ilk kez ekim ortasında ortaya çıkan Delta varyantını taşıyan yurt içi kaynaklı Covid-19 vakalarının sayısı bin 23''e ulaştı.

Kuzeydeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi ve Heilonciang eyaletindeki sınır şehirlerinde ortaya çıkan iki ayrı yayılma zincirinden kaynaklanan salgın, vaka sayısı son iki haftanın en düşük seviyesine gerilese de henüz kontrol altına alınabilmiş değil.

ŞANGHAY MARATONU İPTAL EDİLDİ

Çin''in en büyük şehri Şanghay''da 28 Kasım''da düzenlenmesi planlanan maraton, Covid-19 salgının yarattığı endişe nedeniyle iptal edildi.

Salgın nedeniyle bu yıl Wuhan, Şiciacuang ve Pekin maratonları da iptal edilmişti.

SIFIR VAKA STRATEJİSİ

Çin, Covid-19 vakalarını ortaya çıktıkları yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisini uyguluyor. Strateji karantina, seyahat kısıtlaması, toplu test gibi katı ve geniş ölçekli tedbirlerin alınmasını zorunlu kılıyor.

Hükümet, tüm maliyetlerine karşın stratejiyi uygulamakta ısrar ederken bunun Delta varyantı gibi virüsün bulaşıcılığı yüksek mutasyonlar karşısında sürdürülebilir olup olmadığı sorgulanıyor.