Yavrularını yiyecek Kobra yılanıyla tavuğun nefes kesen mücadelesi

Yavrularını yiyecek Kobra yılanıyla tavuğun nefes kesen mücadelesi
Sosyal medyada yayılan bir videoda tavuğun cesareti hayran bıraktı. Zehirli Kobra yılanı tavukların bulunduğu kümese girdi. Yavrularını korumak isteyen tavuk gıdaklayarak yılana saldırdı. Yavruları için canını hiçe sayan tavuğun cesareti kamera kayıtlarına yansıdı.

Her şey 52 saniyede olup betti

Yavrularının zehirli Kobra yılanına yem olmasını engellemeye çalışan tavuğun cesareti büyük takdir topladı. Yılanı gören tavuk kaçarak canını kurtarmak yerine yavrularına sahip çıktı. 

Gıdaklamaya başlayan tavuk, kanat çırparak yılana karşı saldırı pozisyonu aldı ve bir kaç hamle yaptı. Yılan bu darbeler karşısında duraklarken bazı civcivler de çıkış kapısına doğru ilerledi.

Bir kaç yavrusunun orada kaldığını gören tavuk, yine saldırıya geçti. Hamlesini yaptıktan sonra tavuk duvar dibine sinmiş yavrularının yanına gidip, kendisini takip etmelerini sağladı. 

O yavrularını da kapıya götürmeyi başaran tavuk, son yavrusunu da kurtarabilmek için yılanın yanına bir kez daha gidip kanatlarını açtı. Gıdaklayarak hamlesini yaptı.

Yılan kafasına gelebilecek darbeyi engellemeye çalıştı. Tavuk son yavrusunu da sindiği duvar dibinden kurtardı. Bazı civcivlerin yılanın olduğu yere tekrar gitmek istemesini tavuk engelledi. 

Tavuğun cesareti karşısında yılan yuvadan eli boş dönüyor. Sosyal medya kullanıcıları tavuğun annelik iç güdüsüyle hareket ettiğini belirtti.

 

İlgili Haberler