Çocuk parklarında büyük tehlike: İnsan duymak bile istemez

Çocuk parklarında büyük tehlike: İnsan duymak bile istemez
Arnavutköy’deki çocuk parkında, üzerinde güneş panelleri olan aydınlatma direk 10 yaşındaki çocuğun ölümüne neden oldu. Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kocatepe, parkların sürekli kontrol edilmesi gerektiğini söyledi

DHA 

Arnavutköy’de ikiz kardeşi ile parkta oynayan 10 yaşındaki Görkem Küçük, üzerinde güneş panelleri olan elektrik direğinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Acılı ölüm, parklardaki güvenlik eksikliklerini gündeme getirdi. Her ne kadar üzerlerinde 'Ölüm tehlikesi ya da dikkat' yazsa da çocukların bu uyarıları fark etmesi mümkün değil. Üstelik bu panolar ya da direkler parkın hemen yanında, çocukların kolaylıkla ulaşabileceği noktalarda bulunuyor. Güvenlik görevlisi bulunan parklarda da herhangi bir önlem göze çarpmıyor.

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kocatepe, "Özellikle parklarda bu tür direk ve panoların oyun alanından oldukça uzak bir noktada olması lazım. Parkların etrafı çitlerle çevrilmeli ve o çitin içine üzerinde ‘ölüm tehlikesi’ yazan hiçbir şey konulmamalı" dedi.

gorkemin-parkta-olumu-faciayi-yaratan-o-paneller-6355-dhaphoto1.jpg
 

PARK HALA TEHLİKELERLE DOLU

Kocatepe, "Parkın etrafında bir çit yok. Parkın hemen yanında bir inşaat çukuru var yarın buraya yağmur yağsa burası dolsa çocuk buradan o tarafa düşse, yarın ne olacağını bilmiyoruz. Suyun derinliğine göre burada 2 metrelik bir çukur var. Buranın da hemen güvenlik altına alınması lazım. Buraya girilememesi lazım, çitle çevrilmesi lazım. Burada güvenlik yok. Bu parkın güvenliği yok. Bu park olmasa da olurmuş. Hatalar bütünü var burada. Ya yapıyorsak tam yapacağız ya yapmayacağız. Direkten başladık hatalar zincirine. Parkın içerisinde şişe kırıkları var, çiti yok, yanında inşaat çukuru var. Hangisini bir araya getireceksiniz? Bu olmaması gereken bir şey" ifadelerini kullandı.