Anne babalar dikkat! Çocuk parklarındaki büyük tehlike: Çocuklarda boğulmalara sebep olabilir

Anne babalar dikkat! Çocuk parklarındaki büyük tehlike: Çocuklarda boğulmalara sebep olabilir
İstanbul'da çocuk parklarındaki güvenlik halatı kopuk, zemini paslı ve çivileri çıkık oyun alanlarına karşu uyaran Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Nicel Yıldız Silahlı, "Özellikle kopan halatlar, çocuklarda boğulmalara, düşmelere sebep olabiliyor." diyerek uyardı.

Çocuk parklarında bulunan eskimiş oyun alanları tehlikenin habercisi olabilir. Parklardaki salıncak, tahterevalli, kaydırak, jimnastik alanları gibi gruplar çok fazla kullanılıyor. Hem çevresel hem insan kullanımı hem de zamanın etkisiyle yıpranan, kırılan, paslanan bu oyun alanları risk oluşturuyor. İstanbul''daki bazı parklarda bulunan güvenlik halatı kopuk, zemini paslı ve çivili oyun alanları, kırık salıncaklar, demiri çıkık trambolinler çocukların oyun oynamasına engel olmuyor ancak bu durum aileleri endişe düşürüyor.

''ÇOCUK PARKLARININ DENETLENİYOR OLMASI GEREKİR'' 

Parkların çocukların fiziksel ve psikososyal gelişimi için çok önemli olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Nicel Yıldız Silahlı, "Çocuk parklarının Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yapılması, belli kriterlere uygun olması ve belli aralıklarla da denetleniyor olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

''BOĞULMA VE DÜŞME YAŞANABİLİR''

Silahlı, "Özellikle kopan halatlar, çocuklarda boğulmalara, düşmelere sebep olabiliyor. Kayganlaşan zeminler de çocukların dengesinin kaybolmasına ve yüksekten düşmelere neden olabiliyor. Park zemininde uygun olmayan materyallerin bulunması, çivi ya da paslı metal kalıntıların bulunması çocukların kesici olarak yaralanmasına sebep olabiliyor" dedi.

İlgili Haberler