"Corona Virüs Sınavları"

Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı... Eğer bu unvanı taşımasa kimsenin ona kızmaya hakkı olmaz. Ancak üzerinde cumhurbaşkanı cübbesi de olunca söylediklerine şaşırmamak mümkün mü?

Muhalefetin ağzını bağlayıp, sadece hakaret cümleleri kullanmak hak-hukuk-adalet oluyor mu?

Bence bu arada, FETÖ tehlikesine "Dokunan yanıyor" uyarısıyla ilk dikkat çekenlerden biri olup mücadele etmiş Ahmet Şık'ın HDP'den istifası çok iyi incelenmeli. Şık'ı kınayabiliriz ama demokrasi anlayışını sorgulayamayız.

Sınav saçmalıkları

Sadece yüksek öğretim sınavlarında son anda yapılan değişiklikleri hangi mantığa sığdırabiliriz?

Eleştirilere başlamadan sonunu söyleyeyim.  Erdoğan'ın müdahalesiyle "sudoku bulmacası" çözmeye çalışan milyonlar yaratıldı. Bu ne rahatlık?

Sanki iktidarda Erdoğan değil de Acun Ilıcalı var. Onun yarışması gibi; kural, kaide hiç bir şey yok. Tam "yarış bitti" derken hemen sil baştan. Arada şımarığın şımarığı bir kız çıkıyor, onu ihraç etmemek için neler neler uyduruluyor...

Aynı hesap. Maksat devran devam etsin...

Tek müsbet yan

Oturup sabaha kadar sınav değişikliklerini inceledim. Tek bir olumlu yan yakaladım. O da LGS'den. Öğrencilerin kendi okullarında imtihana sokulmaları.

Şimdi sorayım; Başarı puanının aşağı çekilmesi ve sürenin uzatılmasa sizce yarar sağlayacak mı?

Maske örneği

Bir yap-boz örneğini de maske konusunda yaşadık. Sonunda işin karara bağlanma formülü ortaya çıktı:

"Manhattanlıya beleş, Ankaralı Coşkun'a 25..."

Konu buraya bağlanınca, bir tek Somalilere helalı hoş olsun diyorum. Afrika'daki ilk ve tek dostumuz. Onlarla birlikte yaşadım bire bir saygı ve sevgilerine tanık oldum. Aradan bunca yıl geçti değişen bir şey yok.

Yemezler

Bazılarına şimdi bir takım sorular yöneltmek isitiyorum. Yine beleşle başlayacağım. Ahmet Hakan'ın devamlı konuğu olan uzman(!) konuklara hiç mi ödeme yapılmıyor. Bu hocalar, bu takılmaları meccanen mi yapmakta. Yoksa "bul karayı al parayı"na inanmamızı mı bekliyorlar.

Balat'da bir laf vardır "Hayvan terli, at ıslak, kimse yemez bunu"... Hele New York'un 5. caddesindeki cenaze levazımatçısı asla!

Yaşlılara time out

Bu arada 65 yaş üstülere getirilen bir kaç saat mola iyiydi.  Bir şarkı sözünden montaj gibi oldu. Senede Bir Gün'den yürütme gibi.

Popumuzun oradan buradan götürme kraliçesi, doğrusu epeyi üzülmüştür.

Konuyu ilk kez bu köşede okumuştunuz. Talep Hüseyin Movit ailesinden gelmişti.

Benim durumum

Ata ninemin konumuna girdiğim için -Fatma Seher hanımın ebced hesabıyla- en az 1,5 ay daha tuvalete bile yardımla gideceğim. Nazif Okumuş kardeşimin sıksık hatırlattığı gibi buna da şükrediyorum. Ya kalça kemiğim kırılsaydı...

Berberim ve AVM'ler

Öte yandan AVM'ler'in 11 Mayıs'ta açılacak olmasına aşırı sevindim. Benim tutkunu olduğum Burger King. Özellikle Whooper'ın bölgemizde iki şubesi mevcut. Lezzeti kadar, personelinin insanlığını da seviyorum. Amerika yıllarımda en büyük benim diyenlerine hiç girmezdim. Çünkü Roy Rogers'da çalışan iki Müslüman zenci vardı. O kadar dini bütündüler ki, onlarla birlikte yerdim.

Yasakların kalkmasıyla birlikte berberim Cem Uzun da işbaşı yapacak. Ev kira, dükkan kira, eş ve üç çocuk... Bakalım bu yasak döneminde oluşan borçlarını ne kadar zamanda kapatabilecek?..

Beşiktaş'ı rahat bırakın

Benim takımdan kötü haberler almaktayım. "Gider çok, gelir yok." yönetim ise para arayacağına Fikret Orman'ın getirdiklerini bitirme peşinde. Aldığım kulis haberlere göre, Divan Başkanı Tevfik Yamantürk'le uğraşmalar var. Bence sportif geçmişi parlak bu isimle uğraşmanın hiç sırası değil. Ben olsam ona hiç dokunmam. Bırakın Yamantürk yerinde kalsın.

Sıkı bir Beşiktaşlı olarak bunu söylüyorum.

Günün sözü

Ayakların sürçerse dengeni bulursun ama dilin sürçerse ağzından çıkan sözleri bir daha geri alamazsın. Hint atasözü

 

Yazarın Diğer Yazıları