Coronavirüs salgını en çok onların işine yaradı

Coronavirüs salgını en çok onların işine yaradı
Çin'in Wuhan kentinde patlak veren ve kısa sürede 24 farklı ülkeden yüzlerce kişide görülen coronavirüs salgını ABD'li şirkete yaradı. Gilead Sciences şirketinin, Remdesivir adlı deneysel bir ilaç için Çin'li yetkililerle anlaştığı bildirildi.

Çin'de ortaya çıkan yeni tip coronavirüs dünyayı tehdit etmeye devam ediyor.

ABD'li Gilead Sciences isimli ilaç firması geçtiğimiz Cuma günü, ürettiği deneysel bir antiviral ilacı (Remdesivir) Yeni Coronavirüs vakalarında denenmek üzere Çin’e göndereceğini, ayrıca ilacın etkinliğini araştırmak amaçlı klinik deneylere başlanması konusunda da Çinli yetkililerle anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, ABD'li Nasdaq endeksi içinde yer alan Gilead Sciences hisseleri bugünkü seansta 1 Şubattaki kapanış fiyatından yüzde 4,5 primli olarak açılış yaptı.

HENÜZ LİSANSI YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan Gilead Sciences, "Remdesivir'in lisansı küresel çapta henüz onaylanmadı ve ilacın güvenli ve etkili olduğuna dair bir ispatı yok. Yeni Coronavirüs'e yönelik herhangi bir verisi olmayan deneysel ilacın artıları ve eksilerini hesaba katan doktorların talebiyle ve yerel denetçi kurulların desteğiyle Gilead, Remdesivir'in onaylanmış herhangi bir tedavi seçeneğinin olmadığı koşullarda az sayıda Yeni Coronavirüs hastasının acil tedavisinde kullanımını sağlamış durumda" dedi.

İlgili Haberler