Coronavirüs tedavisi bulundu mu?

Coronavirüs tedavisi bulundu mu?
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede 20'den fazla ülkeye yayılan coronavirüs için Tayland'da uygulanan tedavide olumlu gelişme yaşandığı kaydedildi. Hastalara HIV ve gripte kullanılan ilaçların karışımıyla bir tedavi uygulandığı belirtildi.

Çin'de başlayan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan coronavirüs için dünya alarm durumuna geçerken Tayland'da coronavirüsten etkilenen kişilere uygulanan tedavide olumlu gelişme olduğu duyuruldu.

Bangok'daki Rajavithi Hastanesinden doktorlar, yeni tip coronavirüs tespit edilen kişilere HIV ve grip ilaçlarından oluşan bir karşım uyguladı.

Tedaviden 48 saat sonraki sonuçlarda, virüsten etkilenenlerin sağlık durumunda iyileşme görüldüğü vurgulandı.

Durumunda 10 günde iyileşme görülenler arasında Wuhan'dan gelen 70 yaşındaki Çinli bir kadının da bulunduğu aktarıldı.

Tedavide, antiHIV ilaçları "lopinavir" ve "ritonavir" ile grip ilacı "oseltamivir"nın karışım olarak kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

Tayland Sağlık Bakanlığıyla yarın yapılacak değerlendirme toplantısının ardından karışımın, diğer hastalara da uygulanabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Tayland'da 19 yeni tip koronavirüs vakasına rastlandı. Bunlardan 8'i tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 11'inin tedavisi devam ediyor.

İlgili Haberler