Çorum Valisi'nden İstanbul Sözleşmesi yorumu. Milli Mücadele düşmanı İskilipli Atıf'ı anmıştı

Çorum Valisi'nden İstanbul Sözleşmesi yorumu. Milli Mücadele düşmanı İskilipli Atıf'ı anmıştı
Daha önce Milli Mücadele düşmanı İskilipli Atıf'ın anma törenine katılan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması hakkında "Güzel haber. Çok şükür" dedi.

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi''nden ayrıl Resmi Gazete''de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, İstanbul Sözleşmesi''nden çekildi.

Alınan kararın ardından Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Twitter hesabından kararın fotoğrafını paylaşarak, "Güzel haber. Çok şükür" yorumunda bulundu.

Vali Çiftçi, daha önce de 1926 yılında idam edilen Milli Mücadele düşmanı İskilipli Atıf Hoca''nın, ölüm yıldönümünde İskilip ilçesindeki mezarında anma programına katılması nedeniyle tartışma konusu olmuştu.

Çorum Valisi Çiftçi ile beraber; AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Atıf Derneği Başkanı Mustafa Lek, Atıf Hoca’nın torunları Ahmet Faruk ve Mehmet İmal ile bazı aile yakınları, Çorum Müftüsü Muharrem Biçer tarafından İskilipli Atıf’ın kabri başında yapılan dualara eşlik etmişti. ,

İSKİLİPLİ ATIF KİMDİR?

İskilipli Atıf, Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile Kuvayi Milliye’ye düşmanlık yapan Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi olmuş, 4 Şubat 1926 vatan hainliğinden idam edilmiştir.


 

İlgili Haberler