Mustafa Destici de yüksek elektrik faturalarına isyan etti

Mustafa Destici de yüksek elektrik faturalarına isyan etti
Vatandaşın çilesi haline gelen yüksek elektrik faturalarına bir tepki de Cumhur İttifakı üyesi Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici; "Milletimiz haklı olarak elektrik faturalarına isyan ediyor..." dedi..

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"FUTURALAR MİLLETİMİZİN CANINI YAKIYOR..."

Elektrik faturalarının yüksek geldiği yönünde şikayetler olduğunu dile getiren Destici; "Şu anda milletimiz haklı olarak elektrik faturalarına isyan ediyor. "Elektrik faturaları milletimizin canını yakıyor. Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar çok acele bir şekilde, beklemeden düzenlenmeli ve Türkiye''de enflasyon kaçsa ona getirilmeli. Konutlar için, esnaf için, sanayici için ayrı bir çalışma yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici açıklamasında şunları söyledi:

"Şu anda milletimiz haklı olarak elektrik faturalarına isyan ediyor. Elektrik faturaları milletimizin canını yakıyor. Özellikle emeklilerimiz, geliri düşük olan vatandaşlarımız, bunlar bu işten mağdur ve muzdarip. Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar çok acele bir şekilde, beklemeden düzenlenmeli ve Türkiye''de enflasyon kaçsa ona getirilmeli. Kademeli olarak yükseltilebilir. Konutlar için, esnaf için, sanayici için ayrı bir çalışma yapılmalı." dedi.

"AKARYAKITTAKİ ÖTV DE KALDIRILSIN"

Akaryakıt üzerindeki Özel Tüketim Vergisi''nin tekrar kaldırılmasını teklif ettiklerini belirten Destici, akaryakıttaki ÖTV kaldırıldığında, elektrik fiyatlarında yeniden bir düzenleme yapıldığında ve benzer düzenlemeler getirildiğinde milletin rahatlayacağını, fiyatların ve enflasyonun düşeceğine inandıklarını söyledi.

Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun zamlar geri çekilinceye kadar gelecek hiçbir elektrik faturasını ödemeyeceği açıklamasına ilişkin soruya, "Aklı başında, sağduyu sahibi hiçbir siyasetçi bu tür sözler, söylemler, eylemler içinde olmamalı. Halkı galeyana getirecek, tabiri caizse isyana teşvik edecek bu tür sözlerden ve davranışlardan uzak kalmalı diye düşünüyorum." yanıtını verdi.

 

İlgili Haberler