Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: "Rusya izin vermese İHA bile kaldıramazdık"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: "Rusya izin vermese İHA bile kaldıramazdık"
Katıldığı bir canlı yayın programında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Rusya'nın izin vermemesi durumunda El-Bab ve Afrin operasyonlarının yapılamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Rusya ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarının Rusya'nın desteği sayesinde yapıldığını ifade eden Başdanışman Çevik, "Rusya hava sahasını açmasaydı bırakın El Bab'a, Afrin'e girmeyi, insansız hava aracı bile kaldıramazdık" ifadelerini kullandı.

Çevik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi. Biz zamanında Irak'ta olsaydık çok daha fazla söz sahibi olacaktık. Suriye'de biz daha güçlüyüz. Her şeyimizle oradayız. Orada iki büyük kazancımız var. Mehmetçiğimizin büyük kahramanlığı ve özverisi iki tane önemli olay yaptı. Bir bizi Suriye'ye güçlü bir şekilde sokarak, geleceğimizi kurtardılar. Allah razı olsun şehitlerimiz ve gazilerimiz. Ama bakın 56 tane şehidimiz var, şimdi arttı 2 tane daha girdi. Bu şehitlerimiz, 50 küsur şehit var, eğer biz o şehitleri vermeseydik, Afrin'e girmeseydik, PKK'nın oradaki varlığı belki ileride bize Türkiye içinde 1000 şehide mal olacaktı. Onların kendilerini feda etmeleri, belki 1000 kişiyi belki daha fazlasını kurtardı. Ben çok gururluyum."

İlgili Haberler