Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben demeyi pek sevmem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben demeyi pek sevmem
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri programı kapsamında doktora öğrencileri ile bir araya geldi. Erdoğan'ın öğrencilerden gelen NATO sorusunu verdiği cevap dikkat çekti.

ODA TV''de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Kütüphane Söyleşileri programında kendisine sorulan NATO sorusu sosyal medyada gündem oldu.

Doktora öğrencilerinin, NATO Zirvesi ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Ben demeyi pek sevmem. En kıdemli lider bendim. Milletimin teveccühü sayesinde yola devam ettik, ediyoruz.

"İSTANBUL BOĞAZI ÇEVRE KATLİAMI İÇİN HER AN BİR TEHDİT"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege Üniversitesi''nden bir doktora öğrencisinin yönelttiği Kanal İstanbul projesi ile ilgili sorusuna da yanıt verdi. Erdoğan, "Kanal İstanbul ile ilgili bir adım atmamız şart. İstanbul Boğazı bir çevre katliamı için her an bir tehdit. Gemiler bazı yerde dümen kilitlenmesi dediğimiz bir durumla karşı karşıya kalabiliyor. Birçok kere İstanbul Boğazı''nda kazalar oldu." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Bu felaketlerden ders çıkarmamız lazım. Yılda 45 bin geminin geçiş yaptığı İstanbul Boğazı''nın bu trafiği daha fazla taşıması mümkün değil. Boğazı gemi geçişlerine kapatamayacağımıza göre artan trafiği karşılamak için tek imkân vardı o da Kanal İstanbul.

Avcılar''da deprem sıkıntısı var. Onlara buraları çözüm olarak gösterelim ve buraya taşıyalım. Kanalın her iki tarafında, yatay mimarı, zemin artı 4, bilemedin 5; yapılanma ile Kanal İstanbul''un etrafına yapalım dedik.