Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

- Unutulmamalıdır ki 2023AK Partiveya bizim şahsımızdan ziyade ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacaktır.

- Eskinin köhne devirlerine dönüş ile aydınlık geleceğe yürüyüş arasında kritik bir tercih yapacaktır. Milletimiz bugüne kadar girdiğimiz hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadı.

- Bugün ülke olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemizi sağlayacak radikal bir dönüşüm hamlesinin içindeyiz. Bunu da başaracağız. Bu durumun farkında olan sadece biz değiliz.

- Türkiye’nin önünü kesmek için hem kendi siyasi ve ekonomik güçlerini kullanıyorlar, hem de içerideki araçlarını seferber ediyorlar. 2023 bir kader seçimidir.

- Her büyük dönüşüm gibi bu süreçte de sancılar çekiyor, bedeller ödüyoruz. Ekonomik dalgalanmalar ve hayat pahalılığı nedeniyle sıkıntılar yaşandığını biliyoruz.

- Çalışanlarımız başta olmak üzere her kesimin gelirlerini artırarak insanlarımızın yanında olduğunu göstermeye çalışıyoruz.

AKP’Lİ BELEDİYELERE ÇAĞRI

- AK Partili belediyelere çağrıda bulunmak istiyorum. Su tarifelerinde biz en ana muhalefetiz ne şuyuz, ne buyuz.

- En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bunun üzerindeindirimyaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır.

- Vatandaşımıza su parasında İstanbul yüzde 25’in üzerindezamtalebiyle geldi. Ağırlık bizde olduğu için bunların zam talebine evet demediler.

- Vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Suya ve ekmeğe indirim getireceğiz.

KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

- Son günlerde Kılıçdaroğlu bize meydan okuyor. ‘Karşıma çıkın’ diyor. Biz sandıkta Kılıçdaroğlu’nun karşısına çok çıktık.

- Bizim öyle yuvarlak masalarda işimiz yok. Oralarda neler görüşüyorsunuz hepsi ortada, o masadan bir şey çıkmaz.