Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan askerlik sistemi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan askerlik sistemi açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan askerlik sistemi ile ilgili "Halkımızı gençlerimizi çok daha rahatlatacak bir sistemi getiriyor. Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT ortak yayınında askerlik sisteminde yapılacak düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Halkımızı gençlerimizi çok daha rahatlatacak bir sistemi getiriyor. Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceği tarih ile ilgili konuşan Erdoğan, “Kısa bir süre önce sayın Putin ile malum Moskova'da bir araya geldiğimde yine İstanbul Zirvesi'ni andık. Yine ayın 14'ünde de Soçi'de bir araya geleceğiz. Soçi'de daha önce başlattığımız zirvenin ikinci turuna başlayacağız. Yine orada da Rusya Federasyonu - Türkiye - İran üçlü olarak bu zirvemizin tekrarını yapacağız. Temenni ediyorum ki bu güzel gidişe yeni bir anlam kazandıracak yeni bir güç katacak. Çünkü Suriye'deki malum bu süreç Cerablus, Afrin, İdlib bütün bunlardan sonra her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. Temmennimiz odur ki bunu bu şekilde devam ettirelim ve geri dönüş başlayan bu bölgelerde Suriye halkı kendi topraklarına dönme imkanını bulsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaşıkçı cinayeti ile ilgili “Belki bu 22 kişinin içinden hayatta olmayanlar da olabilir, onu da söyleyeyim. Bazı duyumlarımız var, belki bazılarını götürmüş de olabilirler, trafik kazası kurbanları falan da olabilir” şeklinde konuştu.