Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yerel seçim öncesi istihdam hamlesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yerel seçim öncesi istihdam hamlesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yerel seçim öncesi işsizlikle ilgili hamle geldi. Erdoğan, yıl sonuna kadar 2,5 milyon kişiyi istihdam edeceklerini belirterek, maaş ve primleri üç ay süreyle devletin karşılayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Rize'de miting düzenledi. Erdoğan, Çalışanların ücretlerini, primlerini üç ay süreyle biz üstleneceğiz. Yıl sonuna kadar 2.5 milyon işsize iş temin etmiş olacağız. Türkiye Odalar ve Bankalar Birliği de buna destek verecek" dedi.

Erdoğan, Rize mitinginde şu ifadeleri kullandı:

Ben Artvin Havalimanı için '2022' dedim ama sonra müteahhitlerle konuştum. 'Allah izin verirse, fevkalade bir şey olmazsa biz bunu 2020 sonuna kadar bitiririz' dediler.

Rize'nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Son 17 yılda Rize'ye 18 katrilyon yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi var mıydı? Rizemize birçok yatırımları da hayata geçireceğiz. Gençlik merkezleri, spor salonları, futbol sahaları inşa ettik. Sağlıkta toplam 28 tesisi şehrimize kazandırdık. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engellilerimize ve emeklilerimize 689 milyon lira destek verdi.

Taliplisini bulabilirsek Rize'ye inşallah bir de şehir hastanesi inşa edeceğiz. İmar barışı ile 74 bin hemşehrimizin sıkıntısını çözdük. Rize'de 20 km bölünmüş yol vardı. Buna 142 km ilave ederek 162 km'ya çıkardık. Durmadık çalıştık. Biz dağları deldik. Biz Ferhat'ız sizler de Şirin. Sizlere ulaştık. Koşmamız lazım. Yapacağımız çok iş var.

Acele kamulaştırmaya ilişkin işlemler devam ediyor. Rizeli iş insanlarımıza toplam 1,5 katrilyon destek sağladık. Rize'ye Güneysu'ya, Çayeli'ne, Fındıklı'ya doğalgazı getirdik. Uzun yıllar göç veren Rizemizin nüfusu artmaya başladı. İnşallah önümüzdeki dönemde Rizemizi nice hizmetlerle, eserlerle buluşturacağız.

Şimdi de işsizliği dillerine doladılar. Biz cumhuriyet tarihinin istihdam rekorunu kırdık. İş gücüne katılım oranı fevkalade yükseldi. İstihdam başarımızın arkasında istikrar var. İnşallah bu yıl itibarıyla işsizlikle ilgili önemli bir hamlemiz var. Çalışanların ücretlerini, primlerini üç ay süreyle biz üstleneceğiz. Yıl sonuna kadar 2.5 milyon işsize iş temin etmiş olacağız. Türkiye Odalar ve Bankalar Birliği de buna destek verecek.