Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine atandı. Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersi kaldırılmalı demişti

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine atandı. Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersi kaldırılmalı demişti
Atatürk ve Uludağ üniversitelerindeki ilahiyat fakültelerinde öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine atandı. Yılmaz, “Üniversitelerin yanı sıra Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi derslerinin ilkokul, ortaokul ve liselerden de bu dersler kaldırılmalıdır” paylaşımında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliği ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Ömer Özyılmaz atandı.

İLAHİYAT FAKÜLTELERİĞNDE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ YAPTI
Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan ve çeşitli ortaokul ile liselerde öğretmenlik yapan Özyılmaz, Atatürk ve Uludağ üniversitelerindeki ilahiyat fakültelerinde öğretim üyeliği görevlerinde bulundu.

2002’DE AKP ERZURUM MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ
Özyılmaz, 1995’te yapılan genel seçimlerde, Refah Partisi’nden Erzurum milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. Özyılmaz, daha sonra AKP’ye geçti ve 2002 seçimlerinde AKP Erzurum milletvekili olarak görev yaptı.

“ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSLERİ KALDIRILMALI”
Cumhuriyet''in haberine göre; Özyılmaz’ın, 5 Şubat 2020’de, sosyal medya hesabı üzerinden, üniversitelerde okutulan Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi derslerinin “Kemalist vesayet sisteminin tamamen tasfiye edilmesi” için kaldırılması önerisine yönelik “Sadece üniversitelerden değil, ilkokul, ortaokul ve liselerden de bu dersler kaldırılmalıdır. Onun yerine kolektif hafıza dersi konulmalı, Mustafa Kemal de diğer büyüklerimizle beraber, birlik ve beraberlik içinde, o ders çerçevesinde yeni nesle tanıtılmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Özyılmaz’ın, “İslami Eğitim ve Psikolojik Temelleri”, “Türk Milli Eğitim Sisteminin Sorunları ve Çözüm Arayışları” ile “Osmanlı Medreselerinin Eğitim Programları” adlı kitapları bulunuyor.

Öte yandan DSİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı 16 bölge müdürlüğüne de atama gerçekleştirildi.