Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı!
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığı’nda Beştepe’de toplantı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda konuşulan konular hakkında bilgi verilmedi.

AKP’nin kurucu isimlerinin Davutoğlu ve Babacan’ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni partilere katılımlarını engellemek için kurulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Beştepe’de toplandı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya eski Meclis başkanları İsmail Kahraman, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Yıldırım Akbulut hazır bulundu. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, özellikle üyelerinin maaşlarıyla dikkat çekmişti. Kurulun oluşum sürecinde 13 bin lira olan maaşlar, kurun ilk toplantısında 18 bin liraya çıkarılmıştı. 31 Mart seçimleri sonrası özellikle Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Bakan Ali Babacan’ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni partilere katılımları engellemek için kurulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin gibi AKP’nin kurucu isimleri yer alıyor.