Cumhuriyet gazetesi önüne polis çağrıldı

Cumhuriyet gazetesi önüne polis çağrıldı
Cumhuriyet gazetesinde dün yaşanan işten çıkarmaların ardından bugün basın açıklamasını engellemek için gazetenin önüne çevik kuvvet çağrıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinde geçtiğimiz gün vakıf kararıyla 8 gazeteci işten çıkarılmıştı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın dün işten atılan gazetecilerin işe geri alınması için bugün yapılacağını açıkladığı eylem öncesi gazete önüne çevik kuvvet ekiplerinin çağrıldığı görüldü.

Cumhuriyet’te çalışan gazeteciler gazetenin Şişli’deki binası önünde saat 11:00’de eylem ve basın açıklaması yapacak.

“CUMHURİYET’E YAKIŞMIYOR”

Söz konusu durumu Twitter hesabından duyuran gazeteci Barış Yarkadaş, “Yönetim, polise ihtiyaç olmadığını söylemeli ve göndermelidir.” dedi.

Yarkadaş, şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Gazetesi yönetimi, mesleki başarılarıyla tanınan arkadaşlarımızı hiçbir haklı gerekçe göstermeksizin işten çıkardı. TGS üyesi arkadaşlarımız bu kararı protesto edecek diye, gazetenin önüne polis geldi. Yönetim, polise ihtiyaç olmadığını söylemeli ve göndermelidir.

1989’dan beri kesintisiz bir şekilde Cumhuriyet okuyorum. Cumhuriyet’in yaşaması için elimden gelen katkıyı sunuyorum. Vakıf yönetiminin aldığı işten çıkarma kararları, Cumhuriyet’e yakışmıyor ve gazetenin üzerine gölge düşürüyor. Hele kapıya polisin getirilmesi… Bu hiç olmadı!

Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim: SOL, sosyal demokrat çizgideki yayın kuruluşları, çalışma standartlarını çağdaş bir seviyeye yükseltemiyor. Sol çizgide yayın yapan kuruluşlarda görev yapan arkadaşlarımız düşük maaş ve kötü çalışma koşullarına mahkum ediliyor.”

 

İlgili Haberler