Dana kavurma nasıl yapılır? Dana kavurma tarifi malzemeleri neler?

Dana kavurma nasıl yapılır? Dana kavurma tarifi malzemeleri neler?
Kurban Bayramı’nda kurbanlık kesimi sonrasında kurban etiyle yemek yapmak isteyen kişiler için dana kavurma tarifini sizler için derledik. Peki, dana kavurma nasıl yapılır? Dana kavurma tarifi malzemeleri neler?

Kurban Bayramı nedeniyle kurban etinden kavurma yapmak isteyen kişiler için dana kavurma tarifini derledik. Peki, dana kavurma nasıl yapılır? Dana kavurma tarifi malzemeleri neler?

İşte dana kavurma tarifi…

KAVURMA TARİFİ MALZEMELERİ NELER?

- 1 kg dana kuşbaşı

- 1 kuru soğan

- 3 ya da 4 diş sarımsak

- Bir miktar sıvıyağ

KAVURMA NASIL YAPILIR?

İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.